Daca nu ati avut prea multe tangente cu vinurile de neam german, e foarte posibil sa nu fi avut ocazia sa incercati prea des vinuri obtinute din Dornfelder. Ca fapt divers, am sa amintesc ca soiul este cultivat pe suprafete restranse si in tara noastra, in special de cei de la Crama Oprisor.
Dupa o scurta aventura berlineza, eu m-am ales cu cateva vinuri, printre care si acest Dornfelder 2011 produs de Weingut Anselmann.
Daca nu esti genul amator de vinuri ultra baricate, discutia s-ar putea opri aici. Ar fi pacat insa, pentru ca vinul nu este deloc unul rau.
Este un rosu sec catifelat si generos din punct de vedere aromatic. Descoperim in evolutia sa data de aerare, mai intai nuante de caramel, mure, prune si paine prajita, pentru ca odata cu castigarea catorva grade celsius, latura fructata sa se mai estompeze si sa faca loc izurilor de ciocolata neagra si ierburi aromate. Notele date de baric sunt evidente, dupa cum v-am prevenit. Taninurile se dovedesc a fi moi si catifelate. (86 – 87 puncte)