Vino Molengo 2006 (D.O. Navarra)

Daca inca va mai intrebati daca sa va vaccinati sau nu impotriva gripei porcine (AH1N1), o sa va invit intai sa cititi o veste buna aici, iar apoi sa incepem cura cu un vin spaniol domol, dar bine inchegat.

Vino Molengo este din cate am aflat din putinele informatii gasite pe net un cupaj de Merlot ,Tempranillo si Cabernet cu un nas picat, aprope iute, ce aduce cu brazeturi traditionale din acelasi registru de arome. Culoarea rubinie este foarte vioaie, iar in gura atmosfera este intretinuta de arome de cireasa condimentate aceleasi nuante iuti, de care spuneam ca le-am simtit si la contactul olfactiv. Nu cred sa fi avut contact cu stejarul, dar nici nu cred ca si-a propus sa fie un vin prea complicat. Vinul are insa suficienta aroma iar taninii, usor de sesizat, sunt blanzi si deloc deranjanti.

Il recomand la un platou de branzeturi sau la o pana de curent de durata medie.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

6 thoughts on “Vino Molengo 2006 (D.O. Navarra)”

  1. Eu la pana de curent de aseară din zona 13 Septembrie am savurat romantic, la lumina lumânărilor, un Syrah de la Recaş din 2007 – Cocoşul – păstrat civilizat la mine în euro peşteră. Deşi am tot dat de acest syrah evoluat extrem de prost, sticla mea a fost excelentă! Deci mersi pentru sfat!

  2. Exact, Alin! Ceea ce am baut ne-a curentat gura la propriu :)) Tocmai mi-am varsat of-ul pe blog 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *