Vin de Halloween

Ne gasim in preajma sarbatorii de Halloween, stiu o sarbatoare importata, dar nu stau acum sa discut despre parerile pro si contra despre aceste practici (la sarbatorile de import ma refer),  ci sa va supun atentiei  o intrebare pe care mi-am pus-o si la care va invit si pe voi sa raspundeti, mai mult ca o joaca. Daca ar fi sa sarbatoriti Halloween-ul, ce vin credeti ca ar merge cel mai bine? Hai ca nu e foarte greu sa va ganditi la un vin, chiar si in Romania sunt destule care vinuri care speculeaza cumva faptul ca ne gasim in tara lui Dracula (ex: Vampire, Liliac sau V de Transylvania ca sa le enumar pe cele mai simple).

Uite, eu de exemplu, as merge pe mana unui The Big Red Monster, un cupaj californian de Syrah, Zinfandel si Petite Syrah. Asadar, ce veti bea voi de Halloween?

P.S.: Bloggerii (de vin) cu chef de scris pot s-o ia ca pe o leapsa.

7 thoughts on “Vin de Halloween”

 1. Pentru un Haloween premium, cred ca ar merge un “Chateau Bran” -Merlot, vinificat de Domeniile Sahateni; pentru un Haloween glumet si poznas, as alege unul din Jderii de la Oprisor (Jderu’ Tare, cred); iar pentru un Haloween cu dureri de cap, cel mai bine se potriveste un mic monstru local -Babanu’ !

 2. Nu stiam ca exista “Petite Syrah”, interesant, unde se gaseste acest vin? Si apropo de Syrah astept un episod dedicat pe livelogtv 🙂

 3. Buna Andreea,

  Multumesc de vizita si pentru ca ma urmaresti pe livelog.tv 😀
  Petit Sirah (caci asta se pare ca e denumirea corecta si nu cea scrisa de mine in post) este un soi intalnit in SUA, Australia si Franta si o fost obtinut prin incrucisarea (prin polenizare) dintre Syrah si un soi destul de putin cunoscut.

  Si eu abia astept sa vorbim despre un Syrah. M-am gandit insa ca vreme rea o sa tot fie de acum si din acest motiv am insistat mai mult pe vinuri albe in emisiuni, desi si eu sunt fanul declarat al soiurilor rosii.

 4. @Andreea,
  Nu mi-ai zis ce vin ai baut tu de Halloween. Acum ma gandesc ca si un Casillero del Diablo s-ar fi potrivit, nu crezi?

 5. Am baut un Carmenere de la Misiones de Regno, insa fara legatura cu sarbatoarea de Halloween. Dar, da, ar fi mers foarte bine un Casiliero del Diablo 🙂

 6. Carmenere de la Misiones de Regno … bun, dar nici cu cel de la Casillero del Diablo nu mi-e rusine. Nu stiu daca se mai gaseste, dar 2007 a fost o recolta istorica.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *