Villamura Bardolino – Sartori

Pentru mine acest vin imi trezeste multe amintiri placute. Prima, cea a amintirii primului meu contact cu un Bardolino , undeva intr-un restaurant in Varsovia, cea de-a doua, legata de numele producatorului (Sartori), de la care am mai incercat un delicios Amarone della Valpolicella si ultima, dar poate cea mai importanta, aceea ca acest vin a fost cumparat, cu ceva timp in urma, intr-una din calatoriile noastre in Italia.

Dar amintirile cu amintirile si vinul cu vinul, nu?

Pentru cei care nu stiu, Bardolino este un vin din zona Venetiei, facut dintr-o combinatie de struguri Corvina Veronese cu alte cateva soiuri care pot varia (cel despre care va vorbesc eu acum are in componenta 40% Corvina Veronese, 40% Rondinella si 20% Molinara) si este primul vin din scoala noua italiana care a obtinut DOC.

Punctul forte al acestui vin este fructuozitatea ridicata, vinul degaja o placuta aroma de cireasa coapta. Taninii sunt aproape nesesizabili, ceea ce ii da vinului o finete aparte. Persistenta gustativa este destul de buna, iar finalul degaja usoare note de migdale si nuca prajita.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

3 thoughts on “Villamura Bardolino – Sartori”

  1. Am fost chiar in Bardolino in toamna asta si o sa merg din nou in curand, acum chiar stiu ce sa le cer ;). Toate bune.

  2. @ovy2marian

    Asa sa faci :D. Merita sa faci un mic ocol si in Valpolicella.

    @CreveteL

    Poate ca ai dreptate. E baza, dar eu prefer varfurile ;). Numai Bine!

    Multumesc de vizita!

Leave a Reply

Your email address will not be published.