Villa Zorilor – Prince Matei 2008

Dupa cum probabil stiti deja, Prince Matei este un Merlot 100%, dar si un deschizator de drumuri pentru segmentul premium al vinurilor din Romania.

Nici varianta din 2008 nu se dezminte si se prezinta ca un vin cizelat si bine lucrat. Nasul e puternic si savuros, bogat in note de visina coapta, piele si parca si o idee de eucalipt.

In gura, sesizam pe langa tanini bine piliti si frumos incorporati, arome de nucsoara, lemn dulce, dar si zmeura si capsuna. Finalul se joaca cu izurile condimentate si tonuri calde de vanilie. (87 puncte)

13 thoughts on “Villa Zorilor – Prince Matei 2008”

 1. @Berbecutio, eu am mai zis-o. Matei, e unul din vinurile care m-au facut sa ma indragostesc de aceasta bautura.

 2. Vinarte face vinuri bune (nu foarte prietenoase in primii ani de consum) si corecte la pret…cu marketing-ul mai scartaie la ei, nu au nici macar site. Dar noi suntem multumiti asa cum sunt..:)

 3. O veste minunata..ca sa fiu in spiritul sarabtorilor!
  Sper sa nu se reflecte costul prezentei on-line in pretul produselor..:)

 4. Eu ii reprosez alcool-ul mult prea prezent, mai ales in post gust. Sa speram ca se mai domoleste in urmatorii ani de viata. 2007-le este anul de consumat acum, zic eu. Inca se mai gaseste si este mai asezat decat 2008. Asta binenteles, daca nu mai gasim magnum-urile de 2000 😉

 5. @Nicusor, cei de la Vinarte se pare ca fac vinuri pentru generatiile viitoare, ceea ce nu este un repos din partea mea. E chiar o chestie aparte a lor, care ii diferentiaza de pluton…
  Si intr-adevar magnumurile din 2000 s-au prezentat foarte bine la Goodwine..:)
  Acu depinde si in ce conditii a fost intretinut batranul…:)

 6. Acum de la ei beau doar magnumurile. Mircea 2000, Matei 2000 si Soare 2001. Toate sunt in perfecta stare, pastrate foarte bine si se pare ca inca mai sunt cateva sticle, cu preturi rezonabile. De curand am auzit si de Soare 2000, dar nu l-am incercat inca.

 7. LUCRAM LA NOUA NOASTRA IMAGINE ONLINE. In curand va fi construit si site-ul nostru.

  Daca intrati pe vinarte.ro, gasiti mesajul de mai sus!!!

 8. @Costel Cainamisir

  Multumim pentru precizari.

  @Nicusor,

  Pai eucaliptul ala de unde crezi ca e? :))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *