Lansare Vincon Vrancea: Ambrosio si Rose Verite

Nu am ascuns niciodata faptul ca sunt focsanean si de aceea asteptam cu nerabdare si din partea Vincon Vrancea, cel mai mare producator din aceasta zona a tarii miscari similare cu ale celorlati mari jucatori din piata (vezi cazul Murfatlar, Jidvei, Cotnari, etc).
Desi aceste miscari vin cu o oarecare intarziere, momentul schimbarii a venit si aici si astfel am avut ocazia saptamana trecuta sa incerc noile vinuri Vincon.

Ce ma surprinde putin pe mine este faptul ca, pentru o gama premium, pe partea de soiuri albe s-a mers strict pr varietati populare, cu lipici la consumatorul mai putin avizat. Sa nu taiem insa aripile avantului inainte ca noile vinuri sa isi ia zborul catre publicul larg si sa le luam muncitoreste pe rand:

Ambrosio Muscat Ottonel 2011: Culoare difuza, nas pompos, inzestrat cu o tipicitate buna; regasim note de salcam, flori de trandafiri usor batuti; gura este mai timida, pare usor nesustinuta intre start si final; se simt izuri de mar, liliac si trandafir. (78 puncte)


Rose Verite 2011 Cabernet Sauvignon: Roz somon, nas proaspat, plin de izuri de capsuna; aciditatea e ridicata, motiv pentru care devine usor acrisor; final proaspat, usor ierbos. (75 puncte)

Ambrosio Merlot 2008: Rubiniu, nu foarte intens colorat; emana note de baric frumos integrat, lemn dulce si afine; gura incurajeaza manifestarile scortisoarei, dar gasim aici si cacao si cireasa. (83 puncte)


Ambrosio Feteasca Neagra 2008: Nas usor condimentat, se simte insa si ceva pruna; gura nu lasa nici un dubiu e un sec veritabil; finalul aduce cu el ceva visina in dulceata. (80 puncte)


Ambrosio Cabernet Sauvignon 2008: Nasul combina fructul cu notele de condiment, gura e echilibrata si aduce cu ea note de mura; e inzestrat cu tanini fermi inca neimblanzit si e relativ retinut in exprimare; visina apare pe final; corpolenta medie. (81-82 puncte)


Ambrosio Tamaioasa Romaneasca, 2008: Auriu, miroase a miere, ceara si tei; in gura e corpolent si plin de note de piersica si caisa confiata; final lung, usor apasat de presiunea izurilor de stafida si musetel. (84 puncte)

2 thoughts on “Lansare Vincon Vrancea: Ambrosio si Rose Verite”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *