Vacanta mea de Paste in imagini

Anul asta a fost primul an cand nu mi-am petrecut Pastele acasa, in Focsani. Am optat de data asta in favoarea petrecerii celor cateva zile de vacanta in Voineasa, la Hotel Zan, hotel despre care v-am mai povestit acum ceva vreme si care ,intre timp, si-a extins restaurantul in caz ca nu stiati.

Am fost acolo in grup organizat, 6 adulti plus o mana de prichindei, am mancat bine si am baut vinuri bune (vom vorbi si despre ele), am mers la biserica in noaptea Invierii si ne-am relaxat.

Nu doar eu m-am simtit bine. Puteti citi si marturia Lacramioarei (a.k.a Lacamawa), care este si autoarea unora din pozele de mai jos.

O parte din drum am fost insotiti de Olt.

Cu exceptie modificarii de care spuneam hotelul a ramas primitor asa cum il stiam.

Fundalul sonor a fost asigurat de Lotru care trece chiar prin curtea hotelului.

Daca aveti curiozitatea sa urcati spre Vidra la doar 10 minute de mers veti incepe sa vedeti zapada.

Pastele fara un pahar de vin bun este incomplet.


La fel si fara miel.

11 thoughts on “Vacanta mea de Paste in imagini”

 1. De Paste, cu piosenie si dragoste!

  Este Paste, cea mai mare sarbatoare a crestinatatii, o sarbatoare care ne indeamna sa fim mai buni, mai intelegatori, sa fim alaturi de ce dragi, de familie, in jurul unei mese imbelsugate, unde mirosul de pasca si cozonac sa ne aduca aminte de tot ce este mai frumos, iar mielul, proaspat scos din cuptor, sa ne imbie cu aromele pe care doar de Pasti le poti descoperi.
  Astazi, am fost un om fericit, am stat alaturi de parintii mei, de sora mea, de sotia mea, dar si langa un vin, un Cabernet Sauvignon Crama Oprisor 2007, a carui evolutie a fost extraordinara, si care nu a fost cu nimic mai prejos de bunatatile pregatite de mama. Cuvintele nu pot exprima starea pe care am simtito atunci cand am degustat acest vin, alaturi de bucatele pline de arome si savoare, dar, stiu ca o parte din Duhul Sfant s-a pogorat asupra familiei.
  Christos a inviat!

 2. @Boris,

  Cred ca ai redat foarte bine ideea de 'Paste', iar Cabernet-ul de care zici nu mai are nevoie de nici o recomandare.

  @Mirolara,

  Asa este. Multumesc ca ai revenit pe blog.

 3. de venit, eu am venit mereu…doar ca la vinuri nu ma pricep…absolut deloc 🙂 si decat sa zic vreo bazaconie, mai degraba ma abtin :)) merci ca ma reprimisi 🙂

 4. Usa e deschisa cu sau fara pricepere in ale vinului. Pana la urma nimeni nu s-a nascut invatat. Invatam impreuna 😉

 5. Superb peisajul. Eu daca am de ales intre miel si vin, aleg mielul :)) La fel ca mirolara, ezit sa comentez la postarile cu si despre vin din acelasi motiv.

 6. @Iulia,

  Hmmm…pacat. 🙁 Eu mizam tocmai pe reactia celor care poate ca nu stiu foarte multe despre vin, dar sunt dornici sa invete.

 7. …dar poate detaliem subiectul la urmatoarea intalnire a bloggerilor langa o sticla de vin ;).

 8. si eu am mizat pe ceva anume in privinta blogului meu…si cu miza am ramas :)) dar poate detaliem "mizele" la urmatoarea intalnire a bloggerilor 😀 la un pahar de vin daca nu vine nimeni cu o bere :))

Leave a Reply

Your email address will not be published.