Unico Merlot 2011 – IGT Terre de Chieti

Acest vin nu este nici primul rose si nici primul Merlot incercat de mine. Cu toate astea, vinul celor de la Tenuta Ulisse a adus cu el o premiera pentru mine si anume aceea ca este primul vin cu dop de sticla pe care l-am incercat.

Inainte sa va descriu vinul, am sa va spun ca a fost punctat in acest an de catre Luca Maroni (cu care am avut ocazia sa iau cina in iarna trecuta si sa vorbesc despre vinuri) cu 97 de puncte (atentie insa, sistemul de puncture este unul diferit de cel la care fac adesea referire pe blog) si declarat cel mai bun rose italian.

Ca sa vorbim si despre vin, trebuie sa stiti ca el este unul colorat in rosu intens, cu usoare tonalitati somon. Nasul e lejer, floral, desi prinde ceva rotunjimi mai serioase daca il agiti putin in pahar.

In gura e domol, usor onctuos (surprinzator pentru un rose) si isi ascunde bine cele 13.5 grade alcoolice printre arome de liliac, fragi si cirese albe. Aciditatea este buna si tine vinul intr-un echilibru elegant.

Nu stiu daca e cel mai bun rose italian, stiu ca nu e cel mai bun rose pe care l-am baut eu vreodata, dar e un rose bun. (84 puncte)

A facut cinste cu el  Vinescu. La el pe site veti putea gasi si alte vinuri ale aceluiasi producator.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *