TriCycle 2009 – Minkov Brothers

Despre ispravile fratilor Minkov v-am mai povestit in doua randuri: aici si aici. Acum ca am inteles de fapt care e idee cu rotile, dati-mi voie sa va explic si voua. Asadar, cei de la Minkov Brothers si-au intitulat una din game (pentru ca stiu ca mai exista cel putin inca una) Cycle, care isi pastreaza acesta denumire atunci cand e vorba de un vin monosoi, devine BiCycle, daca vorbim de un cupaj de doua soiuri si tot asa.

Probabil ca acum v-ati dat seama ca vinul despre care vom vorbi astazi este un asamblaj de 3 soiuri din moment ce avem de-a face cu o tricicleta (TriCycle). Asa este. Soiurile ce au dat nastere acestui vin sunt Cabernet Sauvignon, Cabernet Franc si Merlot.

Din pahar vinul iti starneste curiozitate cu parfumurile frumos etalate, parfumuri ce te trimit cu gandul la cirese, prune afumate si ceva smochina. Cu taninurile ne intalnim imediat ce luam prima gura, dar acestea sunt corect tocite si dau vinului o tinuta moale si calma. Faldurile fructate se simt  in mod evident, dar se combina cu niscaiva vanilie si piper. Finalul se pierde lent, nedepasind bariera de mediu. (82 puncte)

5 thoughts on “TriCycle 2009 – Minkov Brothers”

  1. Eu ti-as recomanda Katarjina, in primul rand gama Contemplations, care e medie ca pret in portofoliul lor, dar peste medie ca si calitate.

  2. Bine imi inchipui ca nici fratii Minkov nu-s chiar de evitat. Un vin de-al lor “cuvee 2009” a primit o mare medalie de aur la Bruxelles, anul acesta.

  3. Din discutiile cu niste oameni de la un concurent de-al lor, fratii astia sunt oarecum controversati datorita politicii destul de agresive pe care o duc acum (cred ca e cam ce se face si pe la noi), dar da … nu sunt de evitat. Chiar si cele despre care am scris eu de la ei (vinuri de pana in 10 leva) merita incercate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *