Topul hypermarketurilor din Romania (in ale vinului)

Haide sa va zic mai bine, de la bun inceput, ca e vorba de un top al opiniei mele vis-a-vis de oferta de vinuri a marilor retaileri si a atentiei pe care o dau acestia vinului. Este vorba de un top personal, el neavand la baza nici un studiu elaborat sau vreun alt criteriu decat cel al impresiilor si parerilor mele personale, pe care de altfel le veti putea citi mai jos.

1. Real Hypermarket – Are o oferta bogata de vinuri de pe intreg mapamondul, e singurul hypermarchet (din cate stiu eu) dotat cu un Enomat (e adevarat ca nu toate locatiile au) si singurul in care din cand in cand mai poti zari un Somelier.

2. Carrefour Hypermarket – Exceleaza mai mult prin oferta de vinuri frantuzesti, cel putin interesanta in anumite locatii (ex: Baneasa)

3. Metro Cash&Carry – Au o oferta decenta de vinuri

4. Cora Hypermarket – Nu exceleaza, dar gasesti cateva vinuri din care poti alege

5. Kaufland – Nu mori de sete, dar te plictisesti repede daca mergi de 2-3 ori.

Nu, n-am uitat de alte lanturi de magazine (ex. Auchan), dar nu cred ca selectia din vreunul nementionat mai sus merita amintita . Daca voi aveti alta parere o astept cu interes.

 

11 thoughts on “Topul hypermarketurilor din Romania (in ale vinului)”

 1. Se pare ca oferta bogata de vinuri la Real, e valabila doar la cele din Bucuresti. Si la Galati sta binisor, dar nu e atat de abundenta (mai ales la internationale) si, in plus, este camm aceeasi de cand s-a deschis, fara prea multe schimbari

 2. Ciprian,

  Ai si tu dreptate. Si in Bucuresti exista diferente (In Vitan au Enomat si o zona speciala de degustare, in alte parti nu). Si, da vinurile sunt in general cam aceleasi de la lansare.

  Crezi ca ordinea ar fi alta?

 3. Ehh, iti dai seama ca fiind un fan al frantuzelor, am considerat dintotdeauna ca cea mai buna selectie o are Carrefour. Cand mai ajung prin Buc, chiar as vrea sa trag o fug la cel din Baneasa. Din pacate, de vreo 2-3 ani, nici Carrefour nu mai are selectia ce o avea acum vreo 5-6 ani. Pe atunci, gaseai la greu Margaux, Mouton, Pichon-Lalande, La Mission si alte nume grele de genul asta. In plus, preturile erau chiar decente. Dupa care, am tot semnalat cresterea irationala a preturilor la unele sticle care zaceau cu anii prin raft si nu le lua nimeni…

 4. Cora din Sun Plaza (Berceni) are, mai nou, o oferta foarte bogata internationala 😉 au pana si vinuri turcesti, ceea ce mi-am luat data trecuta 😛

 5. Ar mai fi G-Market, fosta Gima, din Mall Vitan si Plaza, din Bucuresti. Au o zona interesanta pentru vinuri, destul de bogata. Iar Metro, cel din Baneasa cel putin, are camera aceea frigorifica unde gasesti “greutati”, din cele scumpe spre foarte scumpe.

 6. @Andrei,

  Nu stiu daca sunt aceleasi vinuri turcesti, dar se gasesc unele si prin Real (de vreun an).

  @Nicusor,

  Gima din Vitan are intr-adevar cateva vinuri interesante. Restul locatiilor sunt slab aprovizionate. Metro se gaseste si in topul meu.

 7. Difera intre ele. Carefour de la Braila si cel din Baneasa sau Ploiesti. Asa incat trebuie sa fii comis voiajos sa le stii pe toate. Oricum, cele mai proaste oferte sunt la Billa si Kaufland (nota: astea de pe langa mine).

 8. La Billa recunosc ca nu stiu cum stau lucrurile. Stiu de exemplu, ca Auchan sta slabut rau pentru un magazin atat de mare.

 9. Real e intr-adevar foarte OK, chiar daca vinurile internationale de-acolo sunt cam aceleasi de ani buni. Stau insa foarte bine la vinuri romanesti.

  G’market a fost o “revelatie”, insa din pacate cel din Vitan trece printr-un proces de renovare care a redus raionul de vinuri la rangul de incalzitor-luminator pentru bauturile din sticle. Cel mai “amuzant” e raftul de sus, pe care poti gasi cele mai scumpe vinuri si cele mai mari temperaturi. Desi s-or gasi si pasionati de ceai scump la sticla.

 10. Sorin,

  Oarecum off-topic, cred ca Gima au probleme ceva mai mari. In Focsani au inchis de tot magazinul de exemplu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *