Terra Romana Milenium Alb 2010

Ieri am participat la un nou eveniment gazduit de FRW, de data asta in colaborare cu cei de la SERVE. Cum v-am scris cate ceva data trecuta despre gazdele de la FRW, de aceasta data, o sa va invit sa-l citi pe Alex pentru a afla/vedea mai multe despre evenimentul de aseara.

Eu am sa ma rezum la a va spune doua vorbe despre unul din cele trei vinuri ce au fost prezentate aseara, mai exact despre varianta alba din 2010 a gamei Terra Romana Milenium.

Motivele pentru care am ales acest vin sunt cel putin doua la numar. Primul este acela ca din cele trei vinuri (au mai fost degustate Terra Romana Milenium Rosu si Rose-ul 2010) mie asta mi-a placut cel mai mult si al doilea este acela ca  primisem in prealabil o mostra din acest vin de la cei de la SERVE, asa ca am putut aprofunda putin problema in intimitatea barlogului propriu.

Ce este interesant la acest cupaj este ca, desi pe eticheta veti gasi mentionate soiurile Sauvignon Blanc si Riesling, nu veti gresi cand veti ghici atingerea de Chadonnay sesisabila inca din nas. Vinul contine ce e drept si acest soi, dar intr-un procent destul de mic pentru ca legislatia sa ii recunoasca osteneala prin aparitia pe eticheta.

Nasul este unul vivace, in el trimiterile citrice capata ceva rotunjimi untoase cu iz difuz de pepene galben. Gustul este ceva mai mineral, fara a pierde insa la capitolul fructozitate (aceleasi citrice si ceva caisa). Aciditatea se simte, dar atat cat sa sustina din spate aromele vinului. Postgustul proaspat imprumuta ceva infatisari florale. (83 puncte)

 

3 thoughts on “Terra Romana Milenium Alb 2010”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *