Tcherga* 2008 – Katarzyna Estate

N-am sa incep iar vreo discutie legata de ce vinuri romanesti am putea cumpara cu aceiasi bani pe care i-am dat pe acest vin bulgaresc, care ne-ar putea rasplati cu satisfactii asemanatoare, pentru simplul fapt ca nu-mi amintesc exact cat am dat pe el.

Vinul a fost achizitionat dintr-un Metro bulgaresc pe drumul de intoarcere urmat vizitei facute acum ceva vreme la Bessa Valley si, in ciuda faptului ca nu imi amintesc exact pretul, va rog sa ma credeti pe cuvant ca nu a costat mult. Daca vi-l amintiti totusi de prin rafturile magazinelor de pe litoralul vecinilor de la sud de Dunare, luati totusi in considerare faptul ca si la ei, preturile la mare sunt ceva mai mari decat in restul tarii.

Vinul e unul cat se poate de corect, poate chiar mai mult de atat. Altfel nici nu cred ca ar fi fost medaliat cu aur la Mundus Vini in 2009, dar pentru ca am mai incercat si vinuri ceva mai vechi de la acelasi producator (Katarzyna Estate), pot spune ca versiunea 2008 este intr-o crestere vizibila fata de acestea, asa ca v-as recomanda sa incercati acelasi an sau chiar recolte mai noi.

Cupajul Tcherga 2008 are, nasul prietenos ce te invaluie cu un iz puternic de cirese si un strop de scortisoara, iar gustul, destul de consistent emana parfumuri proaspete de zmeura si brusture, pentru ca in final sa te gadile cu un usor iz mentolat. Taninurile se simt catifelate si dau vinului o constitutie moale destul de agreabila. In ciuda faptulului ca vinul se vrea unul sec, n-as baga mana in foc ca nu are un rest de zahar destul de consistent (probabil are si legislatia bulgareasca limitele ei, ca si la noi). (82 puncte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *