Syrah 2009 – Roy & Damboviceanu: Promisiunea tinuta

Va vorbeam in urma cu aproape jumatate de an despre primul meu contact cu vinurile de la Corcova. Va spuneam atunci sa luati cupajul de Cabernet Sauvignon si Merlot ca pe o promisiune.

Iata ca, la mai putin de o saptamana de la momentul mentionarii pe blog a Chardonnay-ului 2008 al aceluiasi producator, gratie invitatiei primite de la jumatatea romaneasca a Roy & Damboviceanu la o degustare comparativa, am avut ocazia sa ma intalnesc cu raspunsul la promisiunea despre care va vorbeam.

Provenit dintr-o vie aflata la aceiasi varsta cu cele din care proveneau strugurii vinovati pentru cupajul rosu sus amintit, dar cu plusul de experienta acumulat in anul scurs de la nasterea primului lor vin, Syrah-ul celor de la Corcova mi-a trezit in minte exclamatia ce mi-a stat pe limba ai prima data cand am baut Cocosul celor de la Recas: se poate deci domne face un Syrah bun si in Romania.

Rubiniu, rumen in obraji, cu un nas domol, ce bate mai spre lumea veche decat inspre Shiraz-urile australiene, soptind a fructe de padure si ceva piele, vinul devine mai indraznet atunci cand caldura gurii il incurajeaza sa dezbrace succesiv haina fructoasa, si cea condimentat-pamantoasa si primeste de la mine 84/100 de puncte.

Asadar directia e buna. Nu ne ramane decat sa asteptam si miscarile viitoare a producatorului din Mehedinti.

One thought on “Syrah 2009 – Roy & Damboviceanu: Promisiunea tinuta”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *