Sideways – comedie cu parfum de vin

Nu stiu daca e doar parerea mea, dar am observat o tendinta generala in filmele americane de a face lobby vinurilor produse de ei. Cu alte cuvinte s-au gandit si ei ca e mai cool sa apara in film o sticla de vin californian decat o cutie de bere Bud.

Pana la urma asta contribuie intr-un fel la imaginea de tara, daca se poate vorbi despre asa ceva cand e vorba de State. Astfel asa cum in filmele (americane ce e drept) a caror actiune se petrece in Franta o sa vezi musai o paine bagheta in sacosa de cumparaturi in multe din restul filmelor o sa vezi foarte des cum se desface cel putin o sticla de vin.

Filmul despre care va vorbesc astazi pe blog este mai mult decat sugestiv. Asta pentru ca referintele legate de vin in acest film nu sunt fugitive, tema in sine a filmului fiind foarte strans legata de acest domeniu. Ca sa fiu mai exact actiunea filmului se petrece in jurul a doi prieteni plecati sa petreaca saptamana dinaintea nuntii unuia dintre ei in zona viticola din California unde urmau sa participle la o serie de degustari de vin.

Una peste alta, daca vreti sa gustati umorul unei comedii ce nu se incadreaza in curentul celor cu adolescenti, fiind oarecum originala din acest punct de vedere, si care la momentul aparitiei (2004) a fost cosiderata de unii drept comedia anului, nominalizata la Oscar si castigatoare a doua Globuri de Aur va recomand cu drag Sideways.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *