Saint Timon Reserva 2006 – Vasa Winery

Nu foarte departe de  viile Argyrides de prin zona Limassol-ului,  adica de acolo de unde s-a nascut Saint Timon,  am descoperit acest vin luand masa la o terasa din inima capitalei cipriote. Cum informatiile de pe eticheta au fost sarace, odata ajuns acasa, cu cele cateva impresii lasate de vin insemnate prin notitele telefonului, am fost curios sa aflu mai multe.

Nici pe internet nu am avut mai mult succes. Informatiile sunt oarecum controversate. Se pare totusi ca, vinovat de acest vin este soiul Mourvedre, sau  Mataro daca aveti slabiciuni catalane, cupajat intr-o proportie ceva mai mica cu Cabernet Franc.

La prima vedere, vinul are ceva slabiciuni volatile, ce se vindeca odata ce vinul se aeriseste putin. Ei bine acum, deschis in pahar, nasul combina note piperate cu izuri de ierburi aromate.

Gura are o mineralitate pronuntata, retusata de arome deghizate in fructe negre de padure, ciocolata amaruie si ceva smochina. Nota piperata revine pe final pentru a inchide cercul prin care ne-a plimbat acest simpatic vin cipriot. (82 puncte)

P.S.: Imaginea reprezinta acelasi vin dintr-o alta recolta.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published.