Sagio – Sauvignon Blanc 2009

Profit de ocazie ca sa va spun ca asta e probail ultima postare de dinainte de concediu. Va urma asadar o mica pauza de … sa zicem 2 saptamani, pentru care am sa ma scuz inca de pe acum.

Sagio, este numele purtat de gama premium a producatorului vrancean Crama Natura, nume sub care veti mai intalni si o Feteasca alba, dar si un cupaj rosu.

Stiti deja ca atunci cand beau un vin din zona din care provin eu ma incerca un vag sentiment de patriotism local. Faptul ca Vrancea sta cum sta insa la acest capitol ma face totusi ca, independent de acest patriotism, sa privesc cu o usoara indulgenta ori de cate ori incerc cate un vin mai acatarii care vine de aici. Adevarul e insa, ca vinul despre care va vorbesc acum nu are nevoie de nicio indulgenta pentru pentru a trece de partea vinurilor corecte, decente, sau cum mai vreti voi sa le ziceti.

Nu are tinuta atletica a unui SB nou-zeelandez si nici eleganta unuia din zona Bordeaux-ului, dar Sauvignon-ul nostru e bine crescut si se va purta frumos cu simturile tale. Fie vorba intre noi else vrea o ruda mai indepartata a primului amintit. Nasul porneste la vale cu tonuri moi, citrice. Gura nu face valuri, ci se alinta mai degraba printre parfumuri de muguri verzi si ceva lamaie. Finalul e o idee dulceag si usor lipsit de aciditate. (77 puncte)

4 thoughts on “Sagio – Sauvignon Blanc 2009”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *