Sagio Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra 2009 (Casa Panciu)

Astazi va voi vorbi despre un vin vrancean, dar si despre un mic concurs. Va spun mai intai cateva vorbe despre vin si revin spre final asupra acestui concurs.

Deschid sticla si duc instinctiv dopul la nas. Simt note fructate, dar si un usor iz carnos. Torn vinul in pahare si miros din nou. Latura fructata este vie si evidenta in timp ce cealalta latura s-a pierdut, semn ca era un ifos de moment dat de intalnirea vinului cu pluta.

Coacaze rosii, pruna, putin cimbrisor, cu asta incearca sa impresioneze vinul atunci cand il agiti un pic. In gura, vinul e ceva mai cuminte. Nu face gesturi inutile ci se multumeste sa curga lent lasand in urma o linie subtire cu iz de visine mature, asta in timp ce zaharul (caci e un demisec) ii da o oarecare corpolenta. (75 puncte) 

Despre ce concurs este vorba?

Ei bine, trebuie sa stiti ca el se adreseaza exclusiv blogger-ilor din grupul Blogosfera Vrancea, pe care ii provoc pe aceasta cale sa scrie un articol despre un vin facut in Vrancea. Intentia de participare la concurs va fi semnalata fie prin plasarea unui comentariu la acest articol fie prin publicarea link-ului catre articolul respectiv in grupul de pe FB (este preferata prima varianta pentru o mai buna gestionare a participantilor). Pot lua parte la acest concurs doar bloggerii ce au implinit varsta legala consumului de alcool (+18). Articolul trebuie sa contina un link catre acest text/blog si sa aibe minim 100 de cuvinte. Premiul va fi la alegerea castigatorului, fie o sticla de vin, fie promovarea timp de o luna a blogului premiant prin plasarea unui banner 180 x 180 px pe PunctulpeVin.ro. Modalitatea de alegere a castigatorului nu a fost inca decisa. Aceasta va fie prin tragere la sorti fie prin simpla alegere a subsemnatului, in functie de numarul si calitatea scrierilor. Data limita pentru participare este 23 Martie. Desemnarea castigatorului se va face in cel mult 3 zile de la aceasta data. Livrarea premiului, in cazul in care acesta va fi sticla de vin, se va face personal cu ocazia urmatoarei intalniri a bloggerilor vranceni la care vor lua parte atat castigatorul cat si subsemnatul.

10 thoughts on “Sagio Cabernet Sauvignon & Feteasca Neagra 2009 (Casa Panciu)”

 1. am intarziat o secunda ! 😀 vroiam sa apara cat mai aproape de termenul limita , de miezul noptii !

 2. @Tudor, @Vali

  O sa va declar pe amandoi castigatori. Sa-mi spuneti care din cele 2 premii propuse ma intereseaza mai mult.

 3. multumesc , aleg licoarea magică oricand , in orice cantitati sau sortimente !
  sanatatea sufletului prin trăiri “înalte” în pahare normale este un lucru care ma bucura mereu 😀 !

 4. @Tudor,

  L-am pus deja. multumesc si eu de participare.

  @Vali,

  O sa incerc sa aleg un vin de care cred ca n-ai incercat pana acum. O sa il livrez personal cu ocazia urmatoarei mele veniri la Focsani care va fi cel tarziu de Paste probabil.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *