S.E.R.V.E in trei culori

Vineri, la invitatia celor de la S.E.R.V.E., am avut placerea sa particip, la Ginger, la prezentarea a 5 vinuri din portofoliul producatorului, cu participarea unui public interesat si a domnului Conte Guy Tyrel de Poix, proprietarul cramei.

Cu aceasta ocazie, am avut placerea sa aud mai multe despre vinurile produse de acest producator de la cei care sunt direct implicati in acest proces, ceea ce uneori este interesant, pentru ca poti face o comparatie intre ce si-au dorit acesti oameni de la vin si cum il percepi tu.

Debutul a fost facut cu rose-ul din gama Terra Romana, cu care tocmai ce ma intalnisem cu doua zile in urma in degustoarea noastra de rose-uri.

Apoi am incercat trei vinuri albe. Primul, o Feteasca Alba din gama Vinul Cavalerului, un vin care asa cum ii sta bine unui cavaler, a lasat audienta mai mult sa vorbeasca, el fiind mai degraba usor timid (poate si pentru ca a fost destul de rece). A urmat un Chardonnay din gama Terra Romana proaspat si tonic, care a fost dealtfel si preferatul meu in materie de vinuri albe si apoi Cuvee Amaury un cupaj interesant de Sauvignon Blanc si Riesling Italico.

Finalul a apartinut unui vin despre care tot auzisem, dar pe care eu unul nu apucasem sa il incerc. E vorba de Cuvee Charlotte 2007 (medaliat anul acesta cu argint de catre Decanter), cu nas intens in care am simtit initial note ce mi-au amintit de rosiile in bulion, pentru ca apoi fructele de padure sa ia fata celorlalte nuante. Atacul este puternic si imbietor, vinul are corpolenta buna si frumos asezata pe scheletele baricat. Aromele din gura te trimit cu gandul la prunele uscate si vanilie. Am mai simtit spre final o usoara nota dulceaga. (Trebuie reincercat)


Foto: Contele Guy Tyrel de Poix/ Credit foto: Vinul.ro

One thought on “S.E.R.V.E in trei culori”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *