Rosu si Negru … de Purcari

V-am vorbit recent de cupajul alb al aceluiasi producator de peste Prut. Revin pe plaiuri moldave cu prezentarea ceva mai cunoscutelor cupaje rosii (Rosu si Negru de Purcari) dintr-o recolta mai recenta decat cea pe care o mai incercasem eu pana acum.

Haideti asadar sa va povestesc cum s-au prezentat vinurile.

Rosu de Purcari 2007: Nas puternic, amestec interesant de de fructe de padure si mirodenii. In gura, lasa impresia de vin viguros, dar bine rotinjit deopotriva. Corpul este bine definit, arcele aromelor ce trimit spre prune afumate si vanilie se intind perfect pe pilonii zvelti ai taninilor. (86 puncte)

Negru de Purcari 2007: Daca ar fi sa il copar cu Rosu de Purcari din acelasi an, atunci trebuie sa va spun ca nu are nici corpolenta si nici bogatia de fruct al acestuia, are insa o caracteristica care, cel putin pe mine, m-a facut sa il apreciez mai mult: eleganta. Aceasta caracteristica se simte inca din nas, desi vinul e mai degraba timit. Gura isi ia elan mare si, in loc sa sara in gol, croseteaza cu aromele sale ce trimit catre prune si toporasi, un acord armonios si cald. Finalul e lung si in el se simte ecoul sters al scortisoarei. (90 puncte)

P.S.: Imaginile reprezinta sticle din recolte diferite ale vinurilor ce fac subiectul acestui articol.

6 thoughts on “Rosu si Negru … de Purcari”

  1. Interesant…

    Sper ca 2007 sa fie intr-adevar ceva interesant pentru ca Negru si Rosu de Purcari din 2005, pe care le-am degustat, au fost la limita inferioara a categoriei medium.

  2. Bogdan, eu mai incercasem doar din 2003, care s-a prezentat ok. Ba chiar credeam ca nu au mai scos Rosu si Negru din 2003 si pana la 2007, dar e foarte posibil sa ma insel.

  3. Ciprian,
    Am citit la tine despre asta. Foarte mare diferenta fata de pretul din magazinele de la noi.
    E bine ca ai trecere pe acolo :).

  4. Bogdan, Alin, daca oi mai avea drum, cine stie 😀 Ma gandeam totusi ca nici conditiile nu sunt cele mai grozave in duty-free. Era destul de cald inauntru, cand am trecut pe acolo

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *