Rose 2009 – Corcova

In mod oarecum ciudat, desi prima data cand am baut acest Rose obtinut din Merlot am facut-o in perioade mai favorabile pentru el, din punct de vedere climateric, eu abia acum, cand e ger afara, m-am invrednicit sa va vorbesc despre acesta. Motivatia este data si de faptul ca, in mod la fel de ciudat, mie acum mi-a placut mai mult ca la primele intalniri cu el.

Nu ma intelegeti gresit. Nu m-am indragostit iremediabil de el, ba chiar ma vad nevoit sa recunosc ca, din tot ce am baut pana acum de la Corcova (si marturisesc ca am incercat cam tot ce se putea incerca), am alti favoriti.

Vinul nu e insa delcoc rau. Pana la urma e un Rose, nu? Ce asteptam de la un astfel de vin? Prospetime, lejeritate si chestii d-astea estivale, nu? Vinul le are pe toate astea. Are parfum trandafiriu, imbinat cu o usoara tonalitate citrica, are aciditate care sa i le sustina si are alcoolul bine integrat ca sa nu deranjeze pe nimeni. Cu astea insa am zis cam tot. Daca esti deci fan al acestor vinuri e foarte posibil sa-ti placa, daca l-ai luat insa cu gandul sa-ti rastoarne prejudecatile despre rozeuri, atunci atunci mai incerca. (76 puncte)

4 thoughts on “Rose 2009 – Corcova”

  1. Cam asa. Daca o sa ai insa curiozitatea sa cauti prin arhiva, vei gasi cateva cuvinte despre o degustare de vin si ciocolata. 😉

  2. Mie mi s-a parut mai rezervat in exprimare decat multe alte roze-uri autohtone, si cumva chestia asta mi-a placut. Apropo de lejeritate, eticheta cu fulgii de papadie e chiar reusita. 🙂

  3. Sorin,

    Sunt de acord cu tine atat in ce priveste vinul cat si eticheta. Este cu totul altceva decat simpolistica (de multe ori ieftina) atat de la moda pe la noi.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *