Riesling Late Harvest 2010 F’autor

Prin titulatura de Late Harvest, acest Riesling basarabean produs de F’autor face public faptul ca este obtinut din struguri  culesi tarziu, bogati in continut de zahar. Cum vom descoperi atat pe eticheta, dar si in pahar, vinul este unul demidulce, dar care cu ajutorul unei aciditati vioaie se prezinta proaspat si sprinten in miscari.

Inca din nas vom regasi la acest vin note de piersica confiata, dar mai ales de dulceata de gutui. Aceste aluzii revin si in gust si alterneaza cu trimiterile catre miere de albine si flori de salcam. Gandindu-ma la optiunile locale similare obtinute din Riesling de Rin il gasesc o optiune interesanta. (84 puncte)

6 thoughts on “Riesling Late Harvest 2010 F’autor”

  1. Am incercat si cs-ul. Nu mi s-a parut atat de slab, cat mai degraba atipic si moale pentru un cs. O sa apara si el cat de curand. Oricum, si mie mi-a placut mai mult late harvest-ul. N-am incercat inca Riesling-ul sec, dar o sa o fac in curand.

  2. Mona,
    Il am si pe cel sec pe stoc asa ca voi respecta sfaturile tale cat de curand. Probabil in weekend ca tot e dezlegare la peste.;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *