Provocarea vinurilor sub 10 euro

Vorbeam vineri cu un foarte bun prieten despre ce vinuri am mai incercat fiecare in ultimul timp si ce recomandari i-as mai putea face, despre unde pot fi gasite vinuri ce merita cumparate si la ce preturi evident. Daca discutia s-ar fi oprit aici probabil nici nu v-as fi scris despre ea. Cum insa nu a fost asa, dati-mi voie sa continui cu cateva detalii. Am ajuns pana acolo incat m-a rugat sa ii fac o lista de vinuri pe care sa si le cumpere in viitorul apropiat. Trebuie sa mentionez ca persoana despre care este vorba se pricepe la vinuri, am baut cu el de exemplu, cred ca mai bine de jumatate din Brunello-urile pe care le-am incercat eu in tot acest timp si lista poate continua.

Cum la orice lista de cumparaturi se porneste de la un buget si cum discutia nu era una despre vinurile cu mari pretentii, ci despre vinurile la preturi rezonabile am stabilit si ne-am pus intrebarea cate si ce vinuri satifacatoare calitativ pot fi cumparate cu 200 de RON. Amandoi am cazut de acord ca din aceasta suma poti cumpara fie 2 sticle de vin ceva mai deosebit fie o cantitate insemnat mai mare de vinuri pe care insa nici unul din noi nu le-ar fi consumat cu placere. M-am reorientat deci la palierul de vinuri pana in 10 euro si iata cu ce m-am intors acasa de la magazin (conditia a fost ca vinurile sa fie toate rosii). Daca merita sau nu, asta ramane de vazut si poate voi reveni cu detalii. Cum insa eu am incercat o parte din vinurile din lista nu cred ca dezamagirea prietenului meu va fi prea mare.

Misiones De Rengo – Cabernet Sauvignon 2007 (Chile)
Tamari – Malbec 2006 (Argentina)
Tarapaca – Cabernet Sauvignon 2007 (Chile)
Trivento Tribu – Malbec 2007 (Argentina)
Corona de Castilla – DOC Ribera del Duero 2005 (Spania)
Penfolds Rawson’s Retreat – Shiraz/Cabernet 2007 (Australia)
Montana Reserve – Merlot 2005 (Noua Zeelanda)
Misiones De Rengo – Carmenere 2007 (Chile)

8 thoughts on “Provocarea vinurilor sub 10 euro”

  1. Acum inteleg insa de ce n-ai mai dat nici un semn pe blogul tau. Te solicita mult topul asta :)).

  2. Eh, nu de-asta. "Casa mea de vara e la tara. Acolo era sa mor!". Te las, ca fug sa-mi fac o asigurare de sanatate:)

  3. Da, e foarte grijuliu:) De fapt, nu e nici un top. Vinurile sub 10 ron se impart in doua categorii: care pot fi baute- daca vrei neaparat, si cele de care nu e bine nici sa pui mana pe sticla.

  4. Sa indraznim sa le numim vinuri radioactive? Oare capeti halou dupa ce le bei? 🙂

  5. Mihnea,

    Imi place sa cred ca nu te referi la cele din poza…OMG ce repede tastez la trei maini :))

  6. @Mihnea: "vinuri radioactive", ha! Nu stiu daca stralucesti in intuneric dupa ce te atingi de ele, dar aproape sigur ar trebui insotite de un nurofen (eventual ar putea chiar ei sa-l ataseze, in adancitura din fundul sticlei sau poate sub aparatoarea de dop din plastic:)

Leave a Reply

Your email address will not be published.