Provino: Budureasca lanseaza noutatile la Cluj

Odata cu organizarea primei editii Provino din Ardeal, publicul clujean va avea ocazia sa descopere noile vinuri Budureasca. Acestea fac parte din segmentul HORECA al producatorului din Dealu Mare. Trei dintre premierele Budureasca sunt vinuri albe si unul rosu. Care sunt mai exact aceste vinuri si cum le prezinta producatorul lor, puteti citi in randurile ce urmeaza.

Sauvignon Blanc 2011 sec, un vin cu inflexiuni verzui si arome puternice de agrise. Este foarte echilibrat, cu un foarte bun caracter erbaceu, remarcabil prin aciditatea vioaie a finalului.

Chardonnay 2011 sec, un vin cu o culoare aurie, cu arome puternice de fructe tropicale si usor condimentat.Este un vin bine echilibrat, bogat in arome de fructe coapte si un finish lung, de stejar.

Tamaioasa Romaneasca 2011 sec, un vin cu o culoare verzuie, arome complexe de iasomie si flori de soc si cu note de miere. Este un vin echilibrat, iar aromele sale completate cu nuante de lamaie verde confera vinului un final curat, vioi.

Pinot Noir  2009, sec, un vin de culoare rubiniu deschis, cu delicioase arome de fructe de padure, in care gustul de zmeura; este completat de taninurile moi ce ii confera un final fructuos, lung.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *