Poggio all’Oro 2004 Brunello di Montalcino DOCG Riserva

Va spuneam deja ca Poggio all’Oro s-ar afla in varful podiumului (daca acesta ar exista) al vinurilor Brunello di Montalcino produse de Castello Banfi.

Ca sa va faceti totusi o idee despre ce inseamna Poggio all’Oro, trebuie sa stiti ca din 1985, anul cand a fost produs prima data acest vin, si pana astazi, doar in noua ani s-au insumat coditiile necesare scoaterii pe piata al acestui Brunello di Montalcino de inalta clasa.

Cum 2004 a fost un an de 5 stele conform Brunello di Montalcino Consortium, iata ca avem asfel ocazia sa incerca un vin din aceasta recolta, vin ce provine dintr-o parcela ce poarta acelasi nume si care a fost plantata in anul 1979.

Cum este vinul? Greu de prezentat in cuvinte, asta e clar. Daca ar fi sa incerc totusi sa fac asta, atunci as spune ca nasul lui combina note de tomate (bulion) cu izuri dulcege de capsuna. Gustul e unul fin, vinul invaluie domol cerul gurii, poleindu-l cu stropi de licorice. Pe cat de de domol si catifelat, pe atat este si de amplu si continua sa scoata arma dupa arma pentru a te cuceri: ciocolata, tabac, cafea.

Oricat de lung ar fi finalul, caci este, tot ti se va parea prea scurt pentru ca Poggio all’Oro e genul de vin de care nu-ti vine sa te desparti prea usor. (95 puncte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *