Pe scurt despre IWCB 2011

In perioada 26 – 29 Mai s-a desfasurat la Bucuresti sub organizarea ADAR si ONPNV, dar si sub patronajul OIV, Concursul International de Vinuri, pe scurt spus IWCB.

De ce trebuie sa ne bucure acest lucru? Pentru simplul fapt ca, un astfel de concurs nu poate decat sa stimuleze competitia pe plan local si pentru ca, pentru o tara viticol,a e importanta gazduirea unei astfel de competitii internationale. Ca sa va faceti o idee, vecinii nostrii bulgari spre care privim uneori cu invidie cand e vorba de tursim sau uneori chiar de vin, nu cred sa aibe o competitie similara, in lume existand aproximativ 20 de evenimente de acest gen ce se organizeaza sub egida Organizatiei Internationale a Viei si Vinului.

Pentru ca concursul s-a incheiat deja nu imi ramane decat sa va transmit cateva detalii ce sunt deja statistica:

58 de producatori/importatori, 309 vinuri, 92 de medalii din care 2 Mari Medalii de Aur, 58 de Aur si 32 de argint, observatori si jurati din 8 tari sunt in mare cifrele din spatele editiei din acest an a IWCB.

Cum stiu ca cel mai curiosi sunteti sa aflati numele vinurilor medaliate, nu pot sa nu va invit sa cititi lista completa a acestora, pe care o puteti gasi aici.

4 thoughts on “Pe scurt despre IWCB 2011”

  1. Salut,

    Poti sa-mi recomanzi te rog un model de fisa de degustare? Pana acum am gasit doar niste modele in engleza, care nu prea sunt personalizabile.

    Multumesc,

  2. cred ca e foarte bine ca un asemenea eveniment a avut loc la Bucuresti! asa cum spuneai si tu, stimuleaza competitia, dar pune si Romania pe “harta viticola” internationala cu mai multa pregnanta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *