Paralela Amarone della Valpolicella

Desi nu a fost partea vreunui plan, cand bei doua vinuri care au ceva in comun esti intodeauna tentat sa faci comparatii. Astfel, desi am sa incerc sa iau fiecare vin in parte am decis reluarea unei teme abordate cu ceva vreme in urma cand insa, cele doua vinuri aveau in comun anul si producatorul si nu tipul de vin cum este vorba in cazul de fata.


Sa trecem deci la treaba …

Amarone della Valpolicella – Cadis (Cantina di Soave) 2006:
Nas placut; odata gustat vinul surprinde prin rotunjimea foarte personala; corpolent; procentul alcoolic destul de ridicat (14,5%) este placut mascat de notele de fructe de padure; final proaspat, matasos.

Amarone della Valpolicella – Sartori 2004: Nas foarte puternic; complex, vinul debuteaza cu nuante de fructe negre insa se simt trimiteri condimentate si un usor iz de caramel pe final; bine echilibrat; final seducator si persistent.


Nota: Publicat deasemenea si aici.

3 thoughts on “Paralela Amarone della Valpolicella”

  1. Cam pe la ce bănuți sunt vinurile și de unde le-ai ridicat? Eu n-am încercat decât un singur Amarone până acum, de la Masi – Serego Aligheri, dar n-am fost prea plăcut surprins. Am dat vina pe stocarea defectuoasă a sticlei de către cei de la magazinul Recaș de lângă liceul Șincai, unde temperaturile snt cam prea mari vara.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *