Negandite

Noaptea neagra se scurge in camera prin spatiul stramt lasat intre jaluzele si geam si odata cu ea toate gandurile pe care le-am ascuns azi intr-un colt nebanuit al mintii. Pun stapanire pe mine si simt cum o gheara ma strange cu putere in piept.

Mi se pare ca respir din ce in ce mai greu desi sunt constient ca e mai degraba o impresie a mea. Inima imi bate asemeni unui pumn intr-o mare poarta de lemn si sunt tentat sa o tin cu mainile strans ca nu plece din loc.

Incerc sa ma lepad de toate gandurile astea ca sa pot obtine acel vid necesar intrarii in somn.

Reusesc si, pentru o clipa, ma scufund in imagini in sepia, ce se deruleaza in viteza. Vad o alee de Cismigiu iar apoi, ma vad din exterior intr-un compartiment de tren ce pare sa mearga prea incet in noapte si despre care stiam parca dinainte de a ma urca in el ca va ajunge oricum prea tarziu.

Ma trezesc brusc caci simt ca nu mai pot respira.

Afara nu se aude decat din cand in cand stratul etern de praf de pe asfalt strivit de cauciucurile vreunei masini ce isi croieste drum alene printre blocuri.

As vrea sa ma duc la fereastra, dar fac asta foarte rar noaptea si nu vreau sa sperii pe nimeni.
Ca un facut incepe sa sune alarma unei masini. Profit de ocazie si ma ridic sa arunc o privire (masina mea n-are alarma oricum).

Acum e liniste. Felinarele stau suspendate in unda de lumina portocalie. Ma intorc si ma bag in pat. Simt o mana calda care ma cauta.

Sunt aici, sunt aici…

12 thoughts on “Negandite”

  1. hehe, te cam viziteaza "nalucile" inconstientului πŸ™‚ sa nu te sperii de ele, lasa-le sa-ti vorbeasca. de-acolo-ti vine energia pentru "inainte" πŸ™‚

  2. Sincer, te invidiez pentru viziunile tale in sepia care par izvorate din "Zona" lui Tarkovsky. Viata ar fi crunt de plictistoare fara temeri si angoase… Sau poate cineva incearca sa-ti transmita niste mesaje… Fii pe faza data viitoare!

  3. maestre, ce e cu literatura asta? in ritmul asta, nu o sa mai ai nicio scuza data viitoare cand o sa te rog sa scrii ceva. te pricepi la cuvinte, bag sama…

  4. M-ai facut sa intru in poveste. Fain. Dar ma intreb din ce in ce mai mult daca aceste ganduri sunt venite in urma efectelor secundare provocate de degustarea atator vinuri de marca ?:)

  5. Vorbeam despre tine cu cineva zilele astea si in loc de Alibus ti-a spus Cartarescu. Nu m-am prins de ce pana n-am citit postarea asta :-)))

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *