Mastrojanni – San Pio 2007/A venit vara!

Uneori, ca sa simti ca a venit vara nu e suficient sa rupi o fila de calendar. Sufletului, cifrele nu ii sunt de ajuns. E nevoie de ceva in plus ca sa soptesti incet, uneori cu voce tare, desi doar pentru tine: tiiii a venit vara. E nevoie de mai mult clar, dar nu de foarte multe. Un zambet, un pumn de cirese, o raza pe care soarele se incapataneaza sa o trimita astazi cu doar cateva grade mai la dreapta, suficiente totusi sa iti incalzeasca fata cu 2-3 minute mai devreme dimineata pot avea efectul asta. Se poate intampla insa ca un pahar de vin baut intr-o curte plina de soare la umbra unui artar sa aiba si el acelasi efect…

Vinul, cupaj in stil super-toscan de Cabernet Sauvignon si Sangiovese, lasa pe pahar o pelicula lenesa de culoare cireselor putrede. Nasul e complicat. Te intimideaza nitel la prima vedere. Tragi aer in piept, iti faci putin curaj si il mirosi iar. Cirese si visine stau la gramada gata sa evadeze dincolo de bordura fina paharului.

Gura e robusta, taninurile inca neimblanzite, dar de familie buna dau tarcoale. Bine balansat, vinul te imbie cu arome de sambure de cireasa, piele si putin caramel. Finalul devine ceva mai mineral, mai pamantos, dar mentine amintirea fructelor secunde bune. (88 puncte)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *