Leonardo Chianti Riserva 2006

Probabil cel mai cunoscut vin italian si o eticheta pe care sta imprimat numele si unul din cele mai cunoscute desene ale marelui Da Vinci. Un vin pentru turisti ati fi tentat sa ziceti. Acest Chianti e insa mai mult de atat.

Avem de-a face cu un un vin facut, cum va asteptati desigur, din Sangiovese (85%) la care a fost adugat un strop de Merlot (10%) si cateva picaturi din alte cateva soiuri rosii, ce a petrecut aproximativ un an in butoiaie mici de stejar frantuzesc.

Ce a iesit? Un vin intens colorat, aprins, fara nici o intentie de imbatranire. Nasul evolueaza bland, in valuri de fruct copt (cireasa si afine) si o patina vanilata. Cu o corpolenta peste medie si un echilibru bine gasit, vinul lasa senzatia de lume veche, cu doar 12.5% alcool, dar si ca e usor atipic pentru un Chianti.

In gura, vanilia si gemul de prune se alatura intr-un mecanism necrutator facut parca sa iti faca pe plac. Un vin inca in floarea varstei, usor de baut, dar fara a intelege prin asta ca e un vin simplu. (88 puncte)

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *