LacertA – Cabernet Sauvignon 2009

Intens colorat, nasul nu te lasa sa te concentrezi, caci gandurile iti sunt dezechilibrate de notele de piper, visine si coacaze. Gura porneste cu o caldura rosie si continua cu arome tacute si grele de vanilie, ciocolata amaruie si pudra de scortisoara. Corpolenta bine sustinuta de tanini fermi ce promit invechire, dar eleganti deopotriva, impinge spre un final prelung. (88 Puncte)

6 thoughts on “LacertA – Cabernet Sauvignon 2009”

 1. Mie mi-a placut cel mai mult dintre rosii, cand le-am incercat. Din ce stiu parca varianta baricata in stejar rusesc au declarat-o cea mai reusita. E posibil sa fie chiar asta, mai ales ca are condiment la greu, cu ceva note de menta si anason.

 2. @Dan
  Sigur e stejar acolo. De care nu stiu. As fi tentat sa zic ca e frantuzesc, dar e foarte posibil sa ma insel.

 3. Cand am fost la ei inca experimentau cu o multime de variante de stejar si toast-uri…chestia cu cel rusesc mi-a trecut pe la ureche ca s-ar potrivi cel mai bine. Sunt curios cum o sa iasa Feteasca Neagra…

 4. @Dan,
  Eu n-am ajus pe la ei pana acum, dar am vazut ca merita vizitata crama. Pan acum asta e al doilea vin incercat de la ei. Primul era un cupaj de CS si Syrah care, desi bun, nu mi-a placut la fel de mult ca vinul despre care am scris acum. E adevarat insa ca pe primul l-am baut intr-un context mai nepotrivit si fara sa-i acord foarte mare atentie.

 5. Sa stii ca si mie mi s-a parut la fel…la cupajul respectiv parca a intrat prea mult Shyraz-ul peste Cabernet si nu prea s-au inteles. Oricum erau doua vinuri puternice si sunt cam greu de echilibrat impreuna. Interesant cum o sa ti se para in comparatie cu Cuvee IX care are si Merlot si il mai rotunjeste. L-ai incercat?
  Crama merita intr-adevar vizitata!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *