Graffigna Clasico – Chardonnay Sauvignon 2009

Ma bucura faptul ca Lipscaniul a luat in ultimii doi ani o infatisare tot mai interesanta. E un lucru bun, pe care il intuiam inca de pe vremea cand eram boboc la facultate si ma plimbam impreuna cu fratele meu pe strazile vechi, intre relativ putinele locuri mai animate de pe vremea aia, si cand strazile din zona erau inca pline de magazine de obiecte sanitare.

Se vede faptul ca bucurestenii duceau lipsa unui astfel de loc prin faptul ca, in orice zi a saptamanii, terasele sunt toate aproape pline.

Cand insa la ultimele 5 dati cand am comandat o sticla de vin, in locatii diferite, cu pretentii mai mari sau mai mici, am avut fara exceptie mici surprize de genul comandat Cabernet Sauvignon de la un producator, primit Cabernet Sauvignon de la altul; comandat Chardonnay, primit cupaj Chardonnay/Sauvignon, sau si mai rau, dopuri rupte, nu poti sa nu te gandesti la faptul ca Lipscaniul s-a dezvoltat, nu insa si cunostintele despre vin ale chelnerilor.

In fine, sa trecem la lucruri mai optimiste, pentru ca si despre acest lucru intuiesc ca se va schimba in timp.

O alegere buna pentru serile de vara, un vin argentinian, usor, obtinut prin cupajarea celor mai celebre doua soiuri albe (Chardonnay si Sauvignon). Imprastie o miresma fina de lamaie si flori de iasomie. Aciditatea ridicata si aromele de citrice il fac sa para foarte prospat si deloc plictisitor. Prospetimea lui se mentine pana la final cand citricele par sa se combine cu o nuanta discreta de mar verde.

4 thoughts on “Graffigna Clasico – Chardonnay Sauvignon 2009”

  1. Aline, ăştia-s cheleri de şpriţache şi de bere, nu de vin. La şpriţ nici nu contează că ţii sticla la 30 de grade, pui apă rece şi gheaţă şi e mulţumit clientul!

    Vinul încă nu se pretează pentru astfel de terase.

  2. Mihnea,

    Corect. Nu de putine ori mi s-a intamplat ca chelnerul sa incerce sa-mi toarna in vin din proprie initiativa apa.

    Dar daca tu, eu sau altii nu le atragem atentia … astia o sa moara cu desfacatorul de bere de gat.

  3. Indiferent de ce le spuneti, tot cu desfacatorul de bere de gat mor… daca ar fi fost dedicati profesiei s-ar fi documentat pana acum…

Leave a Reply

Your email address will not be published.