Goodwine de primavara

Cand va scriu aceste cuvinte, editia de primavara a Goodwine-ului este deja istorie. M-am gandit ca ar fi pacat insa sa continuam drumul nostru printre vinuri, fara sa spunem vreo doua vorbe despre acest eveniment.

Cum trecerea mea a fost una nu foarte lunga printre standurile targului si cum despre multe din vinurile prezente acolo am mai discutat, mi-am zis ca cel mai bine ar fi sa va dau cateva nume de vinuri cu care am intrat in contact prima data, si asupra carora cred ca merita revenit in viitor. Ca sa nu o lungim prea mult o sa ma opresc doar la 5 vinuri, cu observatia ca mi-ar fi fost imposibil sa le incerc foarte multe si, asa cum am zis mai devreme, este vorba de vinuri pe care eu nu le incercasem pana acum.

Asadar lista restrasa a vinurilor de (re)incercat este:

 • Notorius (corect ar fi cu B.I.G. la final), Crama Rotenberg
 • Emeritus (despre asta cred ca ati mai auzit), tot Crama Rotenberg
 • Et Cetera – Cuvee Blanc, un cupaj alb foarte interesant din Republica Moldova
 • Caloian Rose – Crama Oprisor
 • Glia – Babeasca Neagra, de la Senator Focsani

Acum ca am incheiat lista imi mai vin si altele in minte, dar inchei sa nu va incurc mai mult, nu inainte insa de a va mai spune ca, tot cu aceasta ocazie, printre intalnirile cu alti bloggeri de vin prezenti la eveniment l-am cunsocut pe Bogdan, care ar trebui sa ne scrie azi ceva, ca doar e duminica, dar care e probabil pe drum inapoi spre Oradea.

6 thoughts on “Goodwine de primavara”

 1. Sincer, surprizele mari au venit de la moldoveni; mai toata gama Fautor a fost excelenta, cu un plus pt un Riesling de Rhin extrem de tipic si un Shiraz foarte piperat de la Equinox. Notorious e prea tanar si naravas si puternic si si…In rest, suspectii obisnuiti. Babeasca Neagra de la Senator mi-a placut si mie

 2. Ciprian,
  Riesling-ul si Traminerul Fautor erau si in cazul meu printre favoritele pentru lista de mai sus. Asa cum am zis, odata puse pe foaie lista se tot marea.

  Notorius este intr-adevar inca un mustang neimblanzit.

 3. Buna ziua,

  Eu sunt mai amator de felul meu, dar vinurile din Republica Moldova mi s-au parut foarte bune ca raport calite pret. Intre 20 si 40 de lei majoritatea. As fi cumparat un Cuve Blanc dar nu aveau de vanzare.

 4. Salutare Radu,

  Ca sa fiu sincer, nici macar n-am intrebat de preturi la standul moldovenilor. Am descoperit insa cateva vinuri interesante la ei care, din pacate, nu prea se gasesc pe la noi.

  p.s.: Multumesc de vizita si comentariu.

 5. Cred ca o comparatie interesanta ar fi fost o degustarea a Shirazului Equinox (35-40 lei) cu cel Miracol de la Oprisor (45 cred) ca standurile erau relativ fata in fata, dar nu mi-a venit ideea la targ.

 6. Nu pot sa te contrazic caci nu am incercat pe niciunul la targ. Sunt de parere insa ca Miracol, din ce am baut eu pana acum, continua frumos povestea La Cetate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *