Flori, fete sau baieti … ?

De data asta, provocarea a venit de la Aida si are ca tema un joc pe care l-am jucat de destule ori in copilarie. Pentru ca am vazut ca exista ceva mai multe versiuni am sa spun intai care erau regulile dupa care jucam eu.

Acestea erau foarte simple: doi dintre copii erau desemnati sa aleaga un numar intre 0 si 9 iar restul grupului se asezau aliniati si incercau sa ghiceasca cifra secreta; cel care nimerea numarul avea dreptul sa aleaga un domeniu (flori, fete sau baieti, melodii sau cantareti, dar categoriile nu se limitau aici, fiecare putand alege cam orice), dupa care cei doi copii care alesesera numarul isi asumau cate o varianta din categoria aleasa, din care cel ce tocmai ghicise numarul trebuia sa aleaga; odata alegerea facuta, acesta se alatura copilului care isi alesese raspunsul corect pentru a desemna urmatorul numar.

Spuneam ca domeniile erau practic nelimitate, desi numele jocului cuprindea doar cateva, asa ca, in cazul in care prin absurd as fi intrebat acum ce categorie aleg as alege sa zic … vinuri ;). Continuand presupunerea sa zicem ca as avea de ales intre Syrah si Chardonnay, ei bine atunci as alege Syrah.

Cu cine aleg acum un numar? Cu cine ia leapsa, evident :).

2 thoughts on “Flori, fete sau baieti … ?”

  1. Cate zile din vacanta am pierdut jucand jocul asta pe banca din fata curtii de la bunici!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *