Domeniul Coroanei – Sauvignon Blanc 2009

Nasul porneste grabit cu tonuri pline de radiatii citrice si de mar verde. Odata gustat, vinul da rotocoale prietenoase papilelor gustative si le invaluie cu arome de iarba si zarzare.

Zaharul, destul de generos cantitativ, inchide ascutimile verzi in rame ceva mai rotunde si pline. Finalul e prietenos si imbina notele usor dulcege cu parfum de flori de cires. (78 puncte)

Credit foto: Vinul.Ro

7 thoughts on “Domeniul Coroanei – Sauvignon Blanc 2009”

 1. Cam critic fusesi cu exemplarul de fata!
  Eu i-as da o nota de doua cifre care incepe cu 8..nu prea mare, dar…totusi 😉

 2. Eeee, pai nu am fost foarte departe: e cu doua cifre si se termina in 8 🙂

  …sau hai sa zicem ca intr-o degustare adevarata eu as fi fost extrema minima si tu cea maxima si am fi fost amandoi neglijati in calcularea bunctajului final :).

  Nu ma intelege gresit, vinul nu e rau deloc. La banii ceruti pe el e mai mult ca ok. Ce m-a deranjat pe mine putin a fost zaharul, dar stiu … poporul il cere.

 3. Hmmm..deja ma scarpin pe joben. Eu il consideram un fel de referinta. Reformulez: nu un best of, doar o referinta de la care plecam mai sus sau mai jos.
  Sa mai zic si ca acum se poate achizitiona din supermarket-uri la vreo 10-12 lei?!?! In cazul asta chiar se transforma in best of…in cazul in care le-ai terminat de incercat pe toate..normal. Deocamdata eu inca sunt la randul 88 al tabelului de excel, in principiu alb-sec, dar s-au strecurat si vreo 20-25% mai ducli sau mai rosii.
  Si pentru ca ma contraziserati la notare – parerea mea era ca ar fi la vreo 82 pct. (olteneste vorbind – Segarcea e la 30 km de locul in care m-am nascut, desi acum sunt vreo 200 km pana acolo), mai luai unu’; Dar din pricina de Real – Barca am sa-l incerc zilele viitoare.
  P. S. Multumesc de follow-up my blog, scuze pentru exprimarea mai incalcita – tocmai am aterizat dupa un Europolis de la Ceptura (mari sanse sa fi fost contrafacut – ca de baricul de pe eticheta nu se auzise pana in interiorul sticlei, iar gustul “motorina pe fier rece” (pe scurt “vin popular”)pentru care solicit drepturi de copyright, impletit cu un Real – Barca la fel de complicat…am dificultati in exprimare. [dar ma linistesc chiar acum cu un Sebes Alba Sb+Chardonnay]

 4. Sunt tentat sa plusez si sa zic ca tocmai zaharul ala de care ma plangeam salveaza cumva vinul asta, dar pana la urma e si o chestie de gusturi.

  Apropo de Ceptura (banuiesc ca de Crama ceptura e vorba, daca nu, astept detalii), am baut chuar zilele astea o feteasca neagra (neanata) intr-o sticla pretioasa, dar nici nu m-am ostenit sa scriu despre ea….slabuta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *