Domeniile Samburesti – Chardonnay 2010

Colorat in intr-un galben-verzui agreabil, Chardonnay-ul 2010 al celor de la Samburesti debuteaza cu o usoara timiditate, emanand note scurte, usor intepatoare de drojdii si si banane parca inca prea verzi pentru a fi consumate.

Gura curge curziv, desi poate cam plata si emana un usor iz lactic ce se dezvolta spre final in atingeri fine de grepfruit. (73 puncte)

4 thoughts on “Domeniile Samburesti – Chardonnay 2010”

  1. Am pierdut si eu timpul (si banii) incercand cateva din seria asta de la acest producator. Unele au fost atat de rele (un SB 2007 de ex. – 66 pct de la mine) incat mi-am propus sa le parasesc vreun an-doi. Chardonnay-ul e unul dintre soiurile mele preferate, dar le numeri pe degetele de la o mana pe cele care merita bagate in seama in RO.
    Spuneai alaltaieri de untul din soiul de fata pe care l-ai gasit cu greu – la mine e altfel(de fapt cred ca fiecare are perceptii/simturi diferite) – untul mi-a fost usor de gasit, insa am alte “pete albe” pe harta simturilor. Am zis asta (si) ca ai zis aici de drojdii (?!??).

  2. @berbecutio

    Si eu am o oarecare slabiciune pentru Chradonnay, motiv pentru care l-am ales dintr-o lista in care nu prea aparea altceva decat vinurile acestui producator. Asa cum ziceai si tu, in cativa ani sunt sigur ca vom descopri vinuri frumoase de la Samburesti.

    Eu cred ca prima oara cand am mirosit drojdiile selectionate folosite la vinuri a fost cand am vizitat o crama de prin Dealu Mare. Ca idee, ele nu difera foarte mult olfactiv de cele cu care suntem noi obisnuiti in panificatie.

    Apropo de Chardonnay-uri romanesti, urmatorul eveniment de la FRW va avea aceasta tema si vorbeam cu Auras care sa fie cele 5 din lista.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *