Domaine Vassiliou – Nemea 2007

O surpriza extrem de placuta acest vin grecesc, foarte agreabil, personal, daca nu chiar usor sofisticat, lucru cu atat mai de apreciat cu cat este produs dintr-un singur soi aproape necunoscut (Agiorgitiko).

Culoarea este destul de saraca ca intensitate, insa la putine vinuri am mai intalnit atat de proeminent mirosul de violete ca la acest vin, asta ca sa nu ma hazardez prea mult in afirmatii si sa zic ca la niciunul.

Odata gustat violetele par sa se piarda printre alte usoare tente florale si sa se transforme in nuante ceva mai comune, dar la fel de bine pictate si de agreabile. Gura iti este imbracata de arome ce aduc cu prunele coapte si ciresele in compot ce se pierd domol in postgustul dominant floral si plin de vioiciune.

5 thoughts on “Domaine Vassiliou – Nemea 2007”

 1. Ma intrebam daca imi poti recomanda un film artistic/documentar despre tot ce inseamna vin. De asemenea,m-ar interesa si o carte usor de gasit. Astept reply-ul tau curand!

 2. Ioana,

  Nu imi amintesc numele vreunui documentar, dar iti recomand cu placere doua file: Sideways si Botle Shock.

  Cat despre carti, as sugera sa incepi cu cele de aici.

  daca mai ai intrebari, nu ezita sa mi le adresezi.

 3. Ioana,

  La capitolul documentar, incearca Mondovino – un film controversat si destul de interesant despre fenomenul de globalizare in lumea vinului

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *