Delas Crozes Hermitage Tour d’Albon 2005

Un vin creat, din cate se pare (a se citi Google says), din Syrah, al carui nas bate spre ciocolata cu menta si putin chili.Debutul este puternic si efervescent. Pare insa usor lipsit de mijloc (poate ca i-ar fi priit o aerare putin mai prelungita).

Final picant, cu nuante discrete de afumatura.

4 thoughts on “Delas Crozes Hermitage Tour d’Albon 2005”

 1. Revin cu o rugaminte pe care ti-am mai adresat-o si alta data… incearca daca poti sa treci si un pret macar orientativ (ceva de genul 40-50 RON sau in jur de 80 RON e OK) ca sa stim si noi daca are rost sa ne planificam sa incercam aceste vinuri sau nu. 🙂

 2. Bogdan,

  Imi cer scuze atat pentru raspunsul intarziat si pentru faptul ca n-am dat curs rugamintii tale initiale.
  Pretul vinurilor poate varia mult in fuctie de sursa procurarii lui. Cel mai bun exemplu este, sa zicem, diferenta intre pretul unui vin cumparat dintr-un magazin si al aceluiasi vin cumparat la un restaurant. Stiid doar unul din cele 2 preturi (in cazul de fata cel din restaurant) ai putea doar face presupuneri cu privire la pretul real.

  In orice caz, aceasta informatie e la indemana noastra daca folosim Google-ul. 🙂

  Te mai astept pe aici.

 3. este sigur creat din Syrah….vorbim de o tripleta CROZES HERMITAGE (mica localitate langa TAIN HERMITAGE), ST JOSEPH si apoi CORNAS. Toate sunt monocepage si anume Syrah.
  Pasiunea englezilor ptr acest syrah- il regasesti peste tot in Commonwealth a facut ca preturile sa se ridice, industria vinului si celelalte paralele sa explodeze pe toata valea Rhone-ului nordica (departamentele Rhone, Drome si Ardeche).
  Problema ca nu imbatraneste intotdeauna f frumos, eu consider ca 2005 ar fi la limita..Pretul normal este peste 12 e pe sticla asta, dar cavistii ot sa ceara cat vor.
  daca va place croze ul va recomand sa CROZE HERMITAGE 2010 DOMAINE DE REMIZIERS in jur de 10 E sticla.

 4. Andrei, Multumesc de vizita si de recomandare. Daca o sa am ocazia o sa-l si incerc.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *