Degustare Septembrie: Viognier

Cred ca a trecut destul de multa vreme de cand n-am mai sumarizat pe blog rezultatele intalnirilor noastre de la Ginger. Dati-mi asadar voie sa reiau acest obicei si sa va povestesc despre ultima noastra isprava – intalnirea dedicata soiului Viognier.

Pe scurt, 6 vinuri si 6 oameni, la ceas de seara, la piciorul Podului Grant s-au strans sa vada care e treaba cu Viognier-ul.

Iata cum am vazut eu vinurile:

Esprit De Serame Viognier 2011, Languedoc – Franta, 12% alc: auriu, in nas imprastie izuri de lime si lychee; destul de corpolent si inzestrat cu o aciditate vioaie; finalul se strange intr-o imbratisare de izuri minerale si ierboase. (79 puncte)

Vallegarcia Viognier 2010, Montes de Toledo, Spania, 14% alc: auriu, prietenos si puternic in nas, emana note usor florale si izuri de caisa; echilibrat in gust, inzestrat cu o aciditate ce captuseste frumos vagul rest de zahar; in gura descoperim arome usor untoase si trimiteri catre piersica. (82 puncte)

Yalumba The Y Series Viognier 2009, South Australia, 14.5% alc: Desi m-am intalnit relativ recent cu varianta 2008 a acestui vin, acesta s-a prezentat diferit si a adus mai degraba cu  un Riesling in nas, unde am descoperit nuante de kerosen, cremene si fan; lucrurile continua similar si in gust; finalul aduce cu el un iz discret de mar batut. (80 puncte)

Condrieu 2009, E. Guigal, Franta, 14% alc: Un reprezentant de seama al soiului Viognier, inzestrat cu un nas elegant, usor vanilat, degajand cu lejeritate nuante de miere si frezie; in gura da dovada de calm, readucand in atentie note florale, pe care le alatura celor de ananas si gutuie. (85 puncte)

Yalumba Viognier Eden Valley 2009, Australia, 14.5% alc.: Coloristic, prezinta nuante verzui;  olfactiv, da dovada de complexitate, aruncand la bataie izuri de miez de paine si ananas; aciditatea buna sustine aromele de mango si lemongrass; final amplu si intens. (84 puncte)

Louis Cheze Pagus Luminis Condrieu 2008, Franta, 14% alc:  defect (50 puncte)

Cum a aratat clasamentul:

 

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *