Degustare Concha y Toro

Despre Concha y Toro nu e prima data cand va vorbesc. La o parcurgere fugitiva a blogului, am gasit cel putin doua postari in care am scris despre vinuri ale acestui producator chilian (1, 2).

Despre Chile? Sunt multe de spus! Toata lumea a auzit de vinurile din acesta tara, iar cand vorbim despre cel mai mare producator din aceast colt de lume, nu te poti astepta decat la lucruri interesante mai ales ca, spre deosebire de alte tari (din nefericire, noi locuim intr-un contraexemplu de acest gen), atunci cand vorbesti de producatori mari nu trebuie neaparat sa avem de-a face cu rabat  la calitate.

Despre Concha y Toro chiar nu se poate spune acest lucru. Cand produci vinuri care sunt cotate in Top 100 Wine Spectator, cand apari intr-o companie selecta pe un podium al castigatoarelor celor mai multe titluri de “Winery of The Year”, premiu decernat de publicatia Wine & Spirits sau cand iei regulat punctaje bune, fie ca le primesti de la Parker sau de la Decanter, e clar ca nu vorbim doar despre un producator de mari volume.

Toate astea vi le puteam spune desigur fara un motiv anume, dar am profitat de ocazia oferita de Cramele Halewood si de vizita lui Vincente Traviesa, Wine Ambasador al companiei, pentru a ma rentalni cu vinurile Concha y Toro si pentru a scrie doua-trei cuvinte despre acest subiect.

Evenimentul a avut loc la The Winery Outlet, si in cadrul lui ne-au fost prezentate cateva sortimente din gamele Casillero del Diablo si Trio.

Ca mai mereu cand e vorba despre un asfel de maraton nu voi insista foarte mult pe descrierea vinurilor. Am sa mentionez totusi ca favoritele mele din acea seara au fost un Chardonnay – Casillero del Diablo si doua cupaje rosii: Trio – Cabernet Sauvignon/Shiraz/Cabernet Franc 2009 si Trio – Merlot/Carmenere/Cabernet Sauvignon 2008 (pe asta chiar vi-l recomand cu toata caldura).

Leave a Reply

Your email address will not be published.