De ce vinul nu e ca berea. Si invers (Guest Post)

Amicul Chinezu imi promisese de ceva vreme o scriere despre cum se vede vinul prin ochii lui de chinez, dar si berea ca de, el e capul rautatilor pe Blog de Bere. Textul a sosit si il veti putea citi mai jos. Eu, in semn de recunostinta, o sa pregatesc in zilele ce urmeaza un text despre un vin din … China.

Sunt mare, mare fan de bere. Asa cum Alin e mare, mare fan de vin. Caci fiecare gasim in licoarea noastra acele frumuseti care ne fac sa o apreciem cum se cuvine si sa ne bucuram mai bine de viata. Caci daca ar fi sa zic doar intr-o sintagma ce inseamna berea pentru mine asta ar fi: bucurie de viata. 
Bun, dar ideea acestui text este sa vorbesc despre vin, nu despre bere. Si o sa fac acest lucru din perspectiva amatorului. Care bea vin doar din cand in cand si poate spune despre el doar ca e bun sau nu :)) Daca e sa aleg dintr-o masa de vinuri, clar il aleg pe cel rosu sec. Cu cat e mai sec, cu atat e mai bun pentru mine. In ceea ce priveste podgoriile, nu pot sa spun ca am una preferata. Stiu ca am inceput cu Recas in urma cu multi ani, apoi am trecut prin toate cate am gasit pe la noi (din curiozitate mai mult), iar mai nou, printr-un concurs de imprejurari, am mers mai mult pe Samburesti. Dar tin mine si acum gustul cuveeului Alexandru de la SERVE, care m-a incantat teribil. 

Mi-e greu să fac aprecieri altele decat imi place sau nu cand vorbesc despre vin. De altfel cam la fel scriu si despre bere, de fiecare data cand gust cate o bere noua. Scriu din perspectiva celui care aprecieaza berea si nu din perspectiva specialistului. Cred ca ajuta mai mult la popularizarea notiunii de bere. Pentru ca vorbesti omeneste unor oameni care sunt amatori si care ar putea intelege mai mult. Caci atunci cand alegi sa vorbesti doar specialistilor, acolo ramane, intre specialisti 🙂

7 thoughts on “De ce vinul nu e ca berea. Si invers (Guest Post)”

  1. Beau vin mai des decât bere.Îmi place berea dar nu exagerez cu ea că mie teamă de burtică.Vinul roşu Bordeaux sec sau demi-sec este preferatul meu.

  2. Salutare si bun venit pe aici!

    Bordeaux ramane Bordeaux (demiseci gasesti mai rar pe acolo).
    Interesante vinurile din poza. Cum au fost?

  3. Sunt pline şi la pachet cu praful de pe ele 🙂

    În viaţa de zi cu zi nu beau vinuri scumpe,maxim 6 euro sticla.Beau cel mai des Rioja şi Bordeaux anii 2010-2011.În Germania am descoperit gustul adevărat al vinului roşu 🙂
    O să mă uit pe articolul recomandat de tine.Mersi

  4. Cu mare placere!
    Mai scump nu inseamna mereu mai bun. Cel mai bun vin e ala care-ti place tie. 😉

Leave a Reply

Your email address will not be published.