Costa Brava in 5 sfaturi si 5 imagini

Proaspat intors din vacanta (nu insa inca intors in Bucuresti) reiau scrierile cu o serie de postari dedicate locurilor prin care am calatorit.

Am multe sa va spun asa ca incep, cum poate e normal, cu ceva sfaturi de calatorie.

1. Transferul de la aeroport poate fi aranjat din tara printr-o agentie. Sfatul meu insa este sa nu o faceti pentru ca, de obicei, costa mult mai mult decat daca ati calatori pe cont propriu. Noi ne-am cazat in Santa Susana care e situat la mai bine de 50 de km de Bracelona, iar biletul de tren a costat ceva mai mult de 3 euro de persoana. Este intr-adevar posibil sa fie nevoie sa schimbati 2 trenuri, fara a cumpara insa alt bilet.
Sfatul merita respectat mai ales daca nu aveti bagaje mai multe decat cele necesare pentru 7 -10 zile de calatorie.

2. Ce si cum vizitati? Pai marea e aproape ok, dar ar fi pacat sa nu vedeti Barcelona, nu? Un bilet din statiuni pana in centrul orasului costa cam cat biletul de la aeroport despre care spuneam. Aveti insa grija sa validati biletele inainte de urcarea in tren. E foarte posibil sa nu va intrebe nimeni de ele, dar veti intampina dificultati in a iesi la suprafata la destinatie.

In Barcelona exista cel putin 2 companii care efecueaza trasee turistice cu autobuze descoperite. Acestea sunt recomandate daca vreti sa vizitati cat mai multe obiective fara a pierde foarte mult timp cu orientarea. Puteti cobora si urca la orice statie fiind suficenta cumpararea doar o data a unui bilet, care va fi insotit de harti si casti necesare ascularii descierii traseului si a obiectivelor. Biletul costa aproximativ 22 de euro pentru o zi si 29 de euro pentru 2 zile.

Nici daca veti merge pe cont propriu nu va va fi insa prea greu. O harta si putin simt de orientare sunt tot ce aveti nevoie. A da, si ceva mai mult timp
la dispozitie.

Puteti deasemenea sa vizitati statiunile din imprejurimile celei unde va veti caza. Ele isi pastreaza in general tiparul si nu sunt convins ca merita efortul.

3. Cumparaturi, mancare si alte cele? O, da! Pe langa suvenirurile pe care suntem obisnuiti sa le vedem in toate orasele cu valente turistice, Barcelona este o buna detinatie de shopping (daca sunteti genul). Mango, Zara, Springfield, Massimo Dutti, H&M, Stradivarius sau Pull & Bear sunt doar cateva din numele pe care va va fi foarte greu sa nu le intalniti. Daca ati ratat vreunul nu disperati, mai e unul la doua strazi mai incolo.

Comparand preturile din Barcelona cu cele din statiune veti observa ca aici, in capitala catalana preturile sunt mai ridicate, lucru oarecum usor de intuit. Daca nu vreti insa sa mancati la un restaurant prea pretentios, veti gasi suficiente locuri unde va puteti potoli foamea fara a scoate prea multi euro din buzunar.

4. Apa si tempareturile. In zona de coasta a Cataluniei, in august, temperatura medie nu prea depaseste 25 – 31 de grade. Este deci din acest punct de vedere mai bine ca in zilele caniculare din Bucuresti, asta binenteles daca nu aveti vreo problema cu umiditatea din aer destul de evidenta. In statiuni este de obicei cu 3 – 4 grade mai rece ca in inima Barcelonei.

Trenul de la Barcelona pana in Santa Susana merge pret de aproape o ora pe malul Mediteranei. Am putut vedea deci ca, cel putin in aceasta perioada, marea este ceva mai agitata decat Marea Neagra. Exista insa si statiuni unde plajele mai ferite nu au aceasta mica problema.

5. Alb sau rosu? Spania este in topul producatorilor de vin iar Barcelona este la 2 pasi de Penedes si la 5 de Rioja. Aveti de unde alege credeti-ma, iar preturile sunt pentru toate buzunarele.

Restul sfaturilor vin la cerere …

2 thoughts on “Costa Brava in 5 sfaturi si 5 imagini”

  1. @alison

    Multumesc. Partea neplacuta a vacantei a fost ca s-a terminat. Poate ai doua minute sa vezi si fotografiile de la Barcelona.

    Merci de vizita!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *