Chateau Domenii Rouge 2006

Inainte sa beau acest vin am avut, nu stiu de ce, usoara teama a omului care se pregateste sa mearga la pomul laudat. Astfel ca, am lasat sacul acasa si m-am prezentat cuminte cu un pahar. Nu mi-a parut rau, pentru simplul motiv ca, desi mai mic in volum, paharul mi-a permis sa beau vinul, ba chiar sa-l si mai reumplu de vreo doua ori. Ar fi fost oricum destul de dificil sa beau vin cu un sac nu? In plus, ar fi fost si pacat pentru ca acest cupaj de Merlot si Cabernet Sauvignon mi-a lasat o buna impresie.

Elegant, bine echilibrat, vinul debuteaza cu un nas usor ciocolatiu, placut, in care se descatuseaza prune in parg. Gustul este si el bine lucrat si ascunde in el aluzii fructoase (mura, afine), usor vanilate. Postgustul este placut si persista destul de multa vreme dupa ce vinul a parasit gura.

4 thoughts on “Chateau Domenii Rouge 2006”

 1. Cred ca am laudat si eu pomul asta…Nu stiu de ce, dar nu-i un brand prea laudat, discutat, luat in seama. Sigur denumirea e de un ridicol feroce, dar continutul e mai bun decat pretul. Daca ti-a placut, incearca si 2007.

 2. George,

  Da, mi-am amintit ca ai scris si tu despre el, ba chiar am avut curiozitatea sa ma uit si am vazut ca tu te refereai la 2007.
  Intr-adevar, in online nu am mai auzit alte pareri (deh…suntem o familie mica), dar in offline am mai tot auzit vorbe despre acest brand (???), de unde si curiozitatea mea.

 3. Asa de curiozitate… voi chiar simtiti toate astea sau stiti ca asa trebuie sa fie si cumva va induceti acel gust? Adica daca ti-as da acum un pahar din acel vin fara sa-ti spun ce este l-ai recunoaste?

 4. Bogdan,

  Multe din caracteristicile pe care le citesti intr-un vin vor veni odata cu exercitiul.

  Uite de exemplu, toata lumea imi vorbea despre notele untoase din Chardonnay. Ei bine, eu nu identificam aceste note pana n-am intalnit un Chardonnay la care aceasta amprenta era foarte evidenta. De atunci mi-e mai usor sa o identific si la alte vinuri din acest soi care au acest atribut ceva mai discret. La fel si cu violetele…si tot asa.

  Partea cu recunoscutul e ceva mai dificila. este foarte probabil sa nu recunsoc un vin daca mi-l dai sa-l gust, cum mi s-a intamplat la fel de bine uneori sa il ghicesc. Chiar si asa asta nu influenteaza cu nimic descrierea unui vin pentru ca de multe ori chiar asa procedam, bem vinurile fara sa stim ce sunt si abia la final demascam si identitatea.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *