Chardonnay Purcari 2005

Au trecut aproape 2 luni de cand am scris despre un vin. M-am decis asadar sa intrerup aceasta tacere cu o mostra din unul din cele mai cunoscute soiuri de vin alb. Este vorba de Chardonnay socotit de multi drept unul din cele mai reprezentative si mai valoroase vinuri albe.


Sa bei un chardonnay facut in Romania poate suna putin ciudat. Sunt insa numerosi producatori care vor sa atinga si acest segment de piata o davada o puteti gasi chiar pe acest blog (e drept insa ca vinul despre care va vorbesc azi nu este tocmai unul produs in Romania). Daca ar fi insa sa ne luam dupa parerea unor persoane mai avizate ca sa bei un astfel de vin care sa merite din punct de vedere calitate-pret trebuie sa scoti din buzunar undeva pe la 30 – 40 roni. Din acest punct de vedere Chardonnay-ul de Purcari (2005) face oarecum exceptie de la regula pentru ca se incadreaza sub limita preturilor mentionate fara a pierde deloc din calitatea vinului. Galbenul pai si mirosul floral dar cu puternice nuante in care simti trecutul petrecut in butoiul de stejar sunt armele cu care acest chardonnay iti poate face mai placuta o seara cu prieteni dragi sau alte situatii de genul asta.

2 thoughts on “Chardonnay Purcari 2005”

  1. O mica rectificare: Purcari este un vin produs in Romania… MARE, caci podgoriile Purcari sunt in Republica Moldova! In alta ordine de idei cred ca sunt cel putin 4-5 vinuri de la Purcari care pot intra oricand in primele 10 vinuri romanesti. Asadar subscriu recomandarii…

  2. Mirel,
    Cred ca asta am vrut sa zic si eu prin acel tocmai, desi nu imi amintesc exact pentru ca au trecut ani de cand am scris aceasta recenzie.
    Stiu ca Purcari fac vinuri bune, am mai scris si eu despre altele. La faza cu primele 10 vinuri romanesti cred ca e putin exagerat. Pana la urma e si vorba de gust si de cine hotaraste care sunt acele 10.
    Numai bine si te mai astept pe aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published.