Celeste 2006 – Seleccion de Torres

O eticheta frumoasa in spatele careia se ascunde un vin intens colorat precum un cer instelat.

Datele tehnice ale vinului sunt simple: provine din zona Ribera del Duero, are 14.5% alcool, e facut 100% din Tempranillo, iar in elaborarea lui au fost folosite atat butoaie de stejar frantuzesc cat si american.

Stiind obiceiul spaniol atunci cand vorbim despre stejar (mai ales cand e vorba de cel american), adica baricare in exces, eram curios sa vad daca asa stau lucrurile si cu acest vin.

Temerile mi-au disparut insa foarte rapid. Nasul este elegant, in el se combina frumos note fructoase (prune, cirese) cu umbre elegante de lemn dulce si tabac.

Gura incanta si ea prin tinuta eleganta. Taninurile sunt catifelate si odata gustat parca se trezesc din somn fine trimiteri catre piper alb. Corpolenta e una satisfacatoare, in timp ce atiditatea e domolita intocmai cum sade bine unui Tempranillo de calitate. Finalul deschide si mai mult vinul si il surprinde in momentul in care imprastie arome de mure si licorice. (89 puncte)P.S.: Va multumesc pentru urarile de La multi ani!

2 thoughts on “Celeste 2006 – Seleccion de Torres”

  1. Strugurele Tempranillo in sine, si mai ales in combinatie cu stejarul, tinde sa produca vinuri excesiv de taninoase, iar spaniolii au obiceiul oricum sa-l baricheze excesiv, dupa cum ai mentionat. Faptul ca ai gasit un exemplar moderat si catifelat ma face curios, si-l voi incerca cu siguranta.
    Ca fapt divers, nu stiam ca Torres detine podgorii si in regiunea Duero.

  2. Mihai,
    Tot ca fapt divers, Torres detine, din cate stiu eu, podgorii si in Chile si in SUA. 🙂

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *