Cele mai importante publicatii, dar si bloggerii de vin sunt cu ochii pe Provino

Dupa debutul facut anul trecut cu ocazia evenimentului similar la Iasi, ABPlus Events isi consolideaza pozitia de organizator de evenimente pe teme viticole si isi indreapta atentia si catre alte zone ale tarii.

Astfel, in perioada 15 – 18 Martie, va avea loc la Cluj un nou festival Provino la Cluj, festival ce se bucara de sustinerea presei de specialitate (inclusiv bloggeri).

 Clujul nu este important pentru piata vinului! Este esential. Noi credem ca dupa Bucuresti – care este inca cea mai mare piata din Romania pentru vinurile de calitate – Clujul este al doilea oraş, ca importanta. De ce? Pentru ca aici vinul a fost “muncit” de multa vreme, atat de producatorii romani cat si de importatori. Pentru ca aici exista o patura larga de consumatori informati, pretentiosi, curiosi sau chiar pasionati in legatura cu vinul. Pentru ca aici sunt intrunite toate condiţiile pentru a vinde vin bun: există consumatorul final, exista mijloace care sa disemineze informatia, e dezvoltat retailul, exista HoReCa de buna calitate, magazine specializate si distributie. E necesar ca producatorii sa vada şi sa exploateze in mod activ aceste oportunitati.
Clujul este oraşul catre care tot Ardealul priveste cu interes. Efervescenta acestui oras inspira si creeaza tendinte de consum pe de o parte, iar pe de alta parte Clujul este legat prin stranse relatii de afaceri de restul judetelor transilvanene. Declara Cezar Ioan de la Vinul.ro.

In timp ce Dorin Popa, presedintele  Asociatiei pentru Cultura si Civilizatiei vinului Millesime saluta si el aceasta initiativa:

Salutam initiativa partenerilor nostri de organiza un asemenea eveniment si la Cluj-Napoca, in mod special initiativa de a organiza Scoala Vinului. Credem ca este necesar ca astfel de evenimente sa aiba loc in cat mai multe orase din tara pentru ca vinul romanesc are nevoie de promovare.
Promovarea culturii si civilizatiei vinului, precum si educarea consumatorilor este intre principalele obiective ale Asociatiei pentru Cultura si Civilizatiei vinului, prin cursurile organizate, dar si prin Revista Millesime cu care vom fi prezenti anul acesta la Cluj.

Cum era de asteptat, nici vindependentii nu stau deoparte:

Vindependent, grupul bloggerilor de vin, este din nou alaturi de Provino si saluta extinderea organizarii festivalului in Transilvania, o zona foarte deschisa catre consumul de vin.
Degustarea noilor vinuri si discutiile cu producatorii vor fi pe agenda fiecaruia dintre noi, dar asteptam cu nerabdare si celelalte evenimente din program, in special Scoala Vinului. Nu in ultimul rand Festivalul Provino este un bun pretext pentru intalnirea producatorilor cu consumatorii de vin si presa de specialitate.
Impresiile noastre despre eveniment, precum si notele de degustare ale celor mai noi vinuri aparute le veti putea citi pe blogurile noastre.

2 thoughts on “Cele mai importante publicatii, dar si bloggerii de vin sunt cu ochii pe Provino”

  1. @Tudor, pai in Vrancea nu e loc de Bachus :)).
    Acum lasand gluma la o parte, o sa vina si momentul ala cand o sa fie si la noi un astfel de eveniment mai serios.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *