Cavalerii cramei rotunde (vizita SERVE)

Desi a plouat cu galeata, iar temperaturile amenintau linia rosia a termometrelor care, de teama, se facea tot mai mica, iubitorii vinului cu antecendente blogosferice au strans randurile azi la Ceptura in ceea ce, fara dubii, va fi ultima intalnire de acest tip pe 2010.

Invitatia a venit de aceasta data de la S.E.R.V.E. care, bag de seama, e cu ochiul tot mai atent pe ce inseamna comunicarea in online si pe retelele de socializare si zic eu ca bine face.

Ca si la o parte din precedentele intalniri si de aceasta data, pe langa reaintalnirea cu vinuri si cu ceva mai vechi prieteni, am avut placerea sa cunosc oameni pe care ii stiam doar din scrierile lor. Astfel, l-am cunoscut pe Ciprian pe care, daca sunteti interesati de vinuri, e musai sa il adaugati in reader-ul vostru, pe ceva mai noul in domeniu Sunmirror, dar si pe Chinezu’ pe care probail il stiati de prin blogosfera, pentru ca daca noi avem antecedente atunci el are un cazier intreg (ce e drept fara vin prea mult).

Am degustat (pentru ca pana la urma pentru asta am mers acolo, nu? exceptie a facut Chinezu care a recunoscut ca cineva trebuie sa mai si bea vinul) in dechidere 3 vinuri inca nefinalizate (direct din butoi), un Chardonnay, un Sauvignon Blanc si un Pinot Noir, toate 2010. Am continuat cu o verticala de Feteasca Neagra Terra Romana (2006 – 2009), care a fost interesanta in primul rand pentru a observa evolutia viei de la primul an de rod pana la al 4-lea. Incheierea a apartinut, cum era poate de asteptat, succeselor de casa Cuvee Charlotte si Cuvee Alexandru in varinta 2008 si respectiv 2007, cu un Charlotte inca neajunsa la potential maxim, lemnul fiind usor neintegrat, dar cu toate ingredientele la ea pentru a promite repetarea ispravilor din anii anteriori si cu un Alexandru ceva mai mineral, promitator, croit dupa cu totul alt tipar decat sora sa, ceva mai italian as zice eu.

Dupa incheirea exercitiului de degustare ne-am imprietenit la o masa copioasa in care trufele au fost ingredientul principal de la primul fel de mancare pana la desert si am mai incercat o parte din vinurile producatorului prahovean.

M-am despartit cu greu de Alexandru pentru ca fiind o editie limitata aceasta a doua intalnire a mea cu el e posibil sa fie si printre ultimele, dar am luat cateva poze cu mine.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *