Cabernet Sauvignon – Degustare de grup – Ep. 2

Diferenta principala intre aceasta degustare si prima noastra intalnire dedicata soiului Cabernet Sauvignon a fost aceea a numarului participantilor. Cand zic participanti, ma refer atat la numarul vinurilor, dar si a persoanelor alaturi de care am incercat cele 18 vinuri din acest soi.

Vinurile au acoperit o plaja destul de larga de preturi insa, spre deosebire de degustarea trecuta, nu le-am impartit in functie de acest criteriu. Poate ca acest lucru le-a avantajat pe unele si le-a dezavantajat pe altele, insa acest detaliu e mai putin important atata timp cat noi nu facem topuri si clasamente oficiale ci simple evaluari si cosideratii personale. Cu toate astea, nu de putine ori, am observat ca parerile sunt in general unitare, asadar nu total de ignorat.

Alaturi de mine in aceasta interesanta experienta de nespecialist au fost: Mihnea, Radu, Ionut, Dana, Razvan, Vali, Cezar, Sergiu Nedelea, Liviu Grigorica (n-are nevoie de link), Ghenadie si gazdele noastre de la Ginger (Cesar si Doru).

N-am sa va mai tin mult si am sa trec la cateva concluzii, la imagini si binenteles la clasament, care asa cum imi place de fiecare data sa mentionez, nu reprezinta decat un clasament al unor aprecieri personale.

Asadar, m-a bucurat faptul ca, desi a fost vorba tot despre o degustare oarba, probele comune cu degustarea precedenta au obtinut un punctaj relativ apropiat, daca e sa ma refer doar la Cabernet by Enira, diferenta este de doar un singur punct. M-a impresionat clasarea foarte buna a vinurilor de la Oprisor, dar m-a dezamagit putin Stirbey, pe care insa nu pot sa ma supar prea tare avand in vedere satisfactiile pe care mi le-a dat pana acum (dealtfel vinul lor nu a fost de lepadat). M-am bucurat ca vinul celor de la Tohani mi-au aratat ca nu sunt tocmai o cauza pierduta, dar am fost neplacut impresionat de vinul unui producator cu mai mari pretentii (Banfi). Deasemenea am sa incerc sa-mi cer scuze pentru excesul de severitate aratat fata de prima proba care s-a datorat probabil lipsei de calibrare.

Pozele va rog…

2 thoughts on “Cabernet Sauvignon – Degustare de grup – Ep. 2”

  1. Ai fost bine dispus. Vad ca in general ai dat note putin peste medie.
    Singura chestie ar fi: cum sa dai note unei sticle cu defect mare. Cum s-o evaluezi?

  2. Cred ca nu o mai evaluezi deloc. Cred ca in acest mod procedeaza si profesionistii, de ce am face noi altfel? Din fericire in cazul de fata nu a trebuit sa facem acest lucru cu nicio sticla.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *