Byzantium – Blanc de Transilvanie 2010

Vorbind despre un vin alb de la Cramele Halewood avem dreptul sa ne gandim la un vin din inima Transilvaniei (nu ca nu ne-am da seama de asta din denumirea vinului), mai exact din zona Sebes – Apold, pentru ca, dupa cum poate stiti, Hallewood nu produce doar in Dealu Mare.

Cupajul de Gewurtztraminer si Pinot Gris cu nume bizantin frantuzit, isi face intrarea cu nasul strengaresc, usor exotic, caci trimite catre lychee inainte sa aduca cu el si izuri de mar verde. In gura, aciditatea si aromele ample la debut ofera o rotunjime decenta. Tot acum facem cunostinta si cu notele citrice (mandarina). Cu toate astea, vinul e ceva mai auster in gust decat te-ai astepta atunci cand il mirosi, ceea ce nu e neaparat ceva rau. (77 puncte)

4 thoughts on “Byzantium – Blanc de Transilvanie 2010”

  1. Mie nu mi-a placut, n-am fost pe aceeasi lungime de unda cu el.
    Mi s-a parut ca a luat partile rele de la ambele soiuri: lipsa de corp a Gewurztraminer-ului si aciditatea excesiva a Pinot-ului; luate separat cred ca ar fi fost vinuri mai mult decat decente.
    Fara sa-i gasesc vreun defect evident, pur si simplu nu a fost pe placul papilelor mele.Am stat pe ganduri daca sa scriu despre el, dar nu-mi place sa fac articole negative.

  2. Mihai,
    Nu-i nimic in neregula cu faptul ca nu ti-a placut. Fiecare are gusturile si preferintele lui. Eu marturisesc ca nu aveam asteptari foarte mari de la acest vin si poate din acest motiv mi s-a parut chiar putin peste asteptari. Probabil amintirea unor chardonnay-uri si a unor CS-uri ultra-baricate din aceasta gama din editii mai vechi m-a facut sa fiu chiar usor surprins de lejeritatea acestui vin

  3. Corect George. E un vin care, paradoxal, viseaza mai mult sa joace in divizia onoare pentru RC Strasbourg decat sa castige campionatul cu River Plate.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *