BiCycle 2008 – Chardonnay & Colombard

An English comedian recently entertained crowds at a cycling meet by riding the odd bicycle shown above. The frame of the curious wheel was made from the head of an old bed, to which old bicycle parts were added.


Aceste cuvinte apar pe eticheta cupajului de Chardonnay si Colombard a fratilor Minkov. Ce legatura au toate astea cu vinul? Nici una, dar parca, desi vagi, sunt totusi mai interesante aceste cuvinte decat povestile cu zane si taramuri binecuvantate de pe unele etichete romanesti. Exemplarul de fata este doar un exemplu dintr-o colectie mult mai ampla de etichete pe aceasta tema a producatorului, despre care insa n-am gasit foarte multe informatii pe internet.


BiCycle 2008 – Chardonnay & Colombard (alc. 13.6% , Prod. Minkov Brothers, Bulgaria):
Nas vioi si proaspat; culoare aurie, stralucitoare; gustativ, vinul denota prospetime, acest lucru este ajutat si de o aciditate ridicata; se simt arome de grapefruit si ananas, final mediu, curat.

6 thoughts on “BiCycle 2008 – Chardonnay & Colombard”

  1. Nu stiu chiar nimic de soiul Colombard, ar fi interesant de gasit un vin facut din soiul pur, necupajat cu alt soi.

  2. Cred ca-ti dai seama ca nici eu nu stiu mare lucru. De fapt aceasta curiozitate m-a facut sa si cumpar sticla asta.

  3. Din cate am citit eu acest soi este folosit pentru a ridica aciditatea unui cupaj, iar acest lucru l-am simtit din plin la vinul despre care vorbeam.

  4. Alin, discutam mai de mult despre obsesia asta cu bicicletele de pe etichete. Cred ca vine de la Turul Frantei, ca altfel nu-mi explic…

  5. @George,

    Nu-mi dau seama de unde obsesia asta pentru ca nu stiu sa fie vreo legatura directa intre bicicleta si struguri/vin. Cu toate astea am vazut destul de des astfel de etichete atat la producatori francezi (ex: Yvon Mau) cat si din restul lumii(ex: aici de fata, Cono Sur, Gallo, etc)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *