Bianco di Pitigliano D.O.C. 2007

Am auzit foarte multi focsaneni de-ai mei plangandu-se in ultima perioada datorita traficului din Focsani. Cauzele ar fi ba intersectiile prost semaforizate, ba cei intorsi din Italia in perioada asta. Nu stau sa analizez nici una dintre ele, dar e drept ca stand atata timp in Bucuresti n-am putut sa ma abtin sa nu schitez un zambet scurt cand aud aceste lucruri, mai ales ca la distantele din Focsani nu ezit sa merg pe jos din Sud in centru de exemplu. E ca si cum as merge de la Universitate la Facultatea de Drept daca-mi permiteti analogia. E la fel de drept ca neavand masina pana azi (da, azi imi iau masina, dar despre asta intr-un articol viitor) aveam de ales intre mersul pe jos, taxi sau transportul in comun:P, dar oricum de obicei se intampla sa ies in scop recreativ asa ca asta nu schimba mare lucru.

In fine, revenind la cauzele mentionate anterior si mai exact la a doua dintre ele personal pentru mine intoarcerea asa numitilor italieni pe langa revederea unor prieteni si rude ce se afla in aceasta situatie imi aduce numai beneficii pentru ca am ocazia sa intru in contact cu Italia pe care o admir atat de mult. Si nu pentru ca ii aud pe unii pe strada vorbind romaliana ci pentru ca mai de fiecare data am ocazia sa mananc paste facute de sora mea si face niste paste extraordinare sau de ce nu sa mai beau un vin.

Ei da, aici vroiam sa ajung si ca sa fiu si mai precis vinul de care vroiam sa va spun doua vorbe este un Bianco di Pitigliano 2007 – D.O.C facut (evident) la Cantina di Pitigliano. Vinul este fara indoiala unul cinstit, cu un aer tineresc si parfum de iarba proaspat tunsa. Numai bun pentru o zi calda de vara daca e bine racit.

Vinul (in general de aceasta data) mai are o particularitate aceea ca te face curios sa aflii mai multe despre el, si despre locul de unde vine. Fiecare sticla de vin are in spate o poveste doar a ei. Asa se face ca am fost curios dupa sa aflu mai multe despre Pitigliano. Am aflat ca aceasta localitate cu origini etrusce este cunoscut drept micul Jerusalim, iar pozele cu acest mic orasel m-au facut sa il adaug pe lista lunga a locurilor pe care imi doresc sa le vizitez. Cine stie, poate vara viitoare…


Nota: Sursa imaginii de mai sus – wikipedia.

Nota: Publicat deasemenea si aici.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *